Новини

Світ Папа закликав до етичної відповідальності в енергопостачанні

Звертаючись до представників італійської компанії, що виробляє і розподіляє електроенергію, Папа вказав на важливість електропостачання для сучасного суспільства. Він підкреслив, що не випадково «під час воєн у містах під удар потрапляє насамперед інфраструктура електропостачання, адже це безпосередньо впливає на життя родин і знижує моральний дух людей».

Світ Папа: літургія – школа сопричастя, що звільняє серце від байдужості

У своєму посланні учасникам 74-го всеіталійського літургійного тижня, підписаному кардиналом Пʼєтро Пароліном, Папа Франциск наголошує на таких аспектах літургійної молитви, як спільність, церковний спів та тиша. Ці моменти заохочують до глибокої молитви, далекої від поспіху, гамору та балаканини.

Світ Папа: щоб моря і пустелі не були цвинтарем, а місцем, де Бог відкриє шляхи свободи

Про море і пустелю, біблійні місця, що символізують дорогу до визволення, які сьогодні стали цвинтарями для численних мігрантів говорив Папа Франциск під час чергової загальної аудієнції, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані.

Україна Папа: згадаймо про країни, що страждають від війн, про мученицьку Україну

Завершуючи зустріч з паломниками в останню середу серпня, Папа Франциск закликав пам’ятати про країни в стані війни, а покликаючись на катехизу, присвячену мігрантам і тим, хто їм допомагає, він подякував полякам за підтримку біженців, які втікають від війни в Україні.


Світ Папа: ми покликані поширювати аромат святого життя

Роздумуючи під час середової зустрічі з паломниками над зшестям Святого Духа на Христа під час хрещення у Йордані, Папа Франциск вказав на символ помазання, який також означає вилиття Святого Духа на кожного з нас через Ісуса, щоб ми могли поширювати навколо себе пахощі святості.