Україна Фігура Архангела Михаїла з Гаргано прибула до Мукачівської катедри

25 липня, у свято св. Якова, Апостола, у Мукачівській катедрі відбулася урочисте представлення вірянам освяченої фігури Архангела Михаїла. Це відбулося під час Святої Меси, яку очолив єпископ Микола Лучок ОР.

Україна Кардинал Паролін: знайте, що Папа присвячує особливу увагу вашій батьківщині

Четвертий день візиту Державного Секретаря Святого Престолу в Україну був присвячений зустрічам з представниками влади та з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, а також відвідинам столичного римо-католицького храму святого Миколая.

Україна Санктуарію у Бердичеві надано титул Малої базиліки

У неділю, 21 липня 2024 року, під час святкової Євхаристії під проводом Папського Легата кардинала П’єтро Пароліна було повідомлено про надання костелу Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, при якому діє Всеукраїнський санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію, титулу «Мала базиліка».

Україна Кардинал Паролін: Марія лагідно супроводжує нас до славного воскресіння Ісуса

Проповідь Папського Легата Державного Секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна під час урочистої Євхаристії у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Бердичівської 21 липня 2024 року.

Україна Кардинал Паролін у Бердичеві: немає нічого неможливого для Бога

Папський Легат очолив заключні богослужіння у Бердичеві з нагоди національного паломництва українських римо-католиків. У проповіді він наголосив на тому, що хоча на горизонті все ще важко розгледіти пасхальне світло миру, Христове воскресіння, як доказ перемоги життя, зміцнює нашу віру і надію та відкриває нам, що смерть не матиме останнього слова.

Україна Отець Петро Балог ОР про християнство і пожертви на зброю для захисників

Директор Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського в Києві домініканець о. Петро Балог відповідає на запитання, що стосуються донатів та пожертв вірян на ЗСУ, шахрайських зборів на сторінках соцмереж та пожертв загалом.

Україна Всеукраїнська рада Церков і релігійних органцізацій закликає уряди усіх держав світу визнати РФ державою-терористом

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), до складу якої входять різні християнські Церкви, юдейська та мусульманські спільноти України, категорично засуджує терористичну атаку, яку 8 липня 2024 року росія вчергове здійснила на українські міста, цивільну інфраструктуру, дитячі лікарні, пологовий будинок і мирних людей.

Україна Співчуття Папи постраждалим від обстрілів медичних закладів у Києві

Папа Франциск, вражений обстрілами медичних закладів у Києві та школи в Газі, складає співчуття невинним жертвам і пораненим, підносячи молитву за якнайшвидше припинення війн. Про це повідомляє ватиканська пресслужба