Світ Папа: олімпійські ігри мають стати нагодою для встановлення миру

Завершуючи недільну молитву до Пресвятої Богородиці Святіший Отець закликав присутніх паломників молитися за мир, особливо за терплячу Україну, Палестину, Ізраїль, Мʼянму та багато інших країн, які перебувають у стані війни.

Світ Євхаристійний конгрес США. Папський Легат: місіонери, оновлені Євхаристією

Кардинал Луїс Таґле очолив заключну Святу Месу Національного Євхаристійного Конгресу в США. Під час проповіді він закликав до оновлення апостольської ревності, яка вимагає безкорисливих сердець.

Світ Папа: у сучасному світі не можемо не відчувати потребу молитися за мир

У посланні з нагоди 1500-річчя вшанування ікони Санта-Марія-ін-Портіко та 450-річчя чернечого ордену, який сьогодні опікується святинею, Папа Франциск нагадав про чесноти гостинності та піклування про вбогих, про свідчення миру, починаючи з власних спільнот, вказуючи на важливість цілісного чернечого формування з відкритістю на місіонерські виклики нашого часу.

Світ Відбулася координаційна зустріч Міжнародної комісії католицького душпастирства у в’язницях

10 липня з ініціативи чільного європейського координатора Міжнародної комісії католицького душпастирства у в’язницях п. Доріс Шефер відбулася нарада представників Нідерландів, Німеччини, Литви, України й Угорщини.

Світ ІІ Ватиканський Собор – новий подих Церкви. Павло VI у Святій Землі: підсумки

У період між другою та третьою сесіями Другого Ватиканського Собору відбулася історична подія – паломництво наступника святого Петра до Святої Землі та обійми з наступником святого Андрія. Про деякі підсумки цих подій йдеться в черговій передачі з циклу, присвяченого Другому Ватиканському Соборові.

Світ Кардинал Ґуджеротті: війна оживляє спокусу інcтрументалізації Церкви

В інтерв’ю для ватиканських медіа Префект Дикастерії для Східних Церков поділився думками про завдання Церкви підтримувати надію в людях, не піддаючись спробам зробити її інструментом в руках влади.