Світ Іспанія: за останню декаду закрито 162 контемплятивних монастиря

За останні десять років кількість монахинь в Іспанії зменшилася майже на 3 700 осіб. За цей час закрилися 162 монастирі контемплятивного життя. Багато з них продовжують діяти завдяки іноземним покликанням, переважно з Азії та Африки.

Світ Папа: приношення, подяка і ділення – жести, виявлені під час помноження хлібів

Промовляючи до паломників, зібраних на площі святого Петра, Папа Франциск, у недільній катехизі звернув увагу на знаки, виявлені під час помноження хлібів. Він підкреслив, що під час Євхаристії кожна людина приносить на вівтар своє життя.

Світ Папа: війни суперечить духу братерства

Вітаючи паломників, присутніх на площі Святого Петра в Римі, Папа Франциск звернув увагу на те, що багато людей страждають від стихійних лих та голоду, в той час, коли й надалі розпалюються війни. Він черговий раз підкреслив, що війна – це поразка!

Світ Відомий французький футболіст молився на вервиці перед санктуарієм у Лурді

«Дякую за твою простоту в діленні вірою, враховуючи твою славу. Це нелегко в контексті секуляризованої Франції. Будь благословенний», – написав під світлиною о. Рене Люк. Під дописом французького футболіста було багато інших схвальних коментарів. «Ісус — Цар»; «католик і пишаюсь»; «тривайте у вірі в Ісуса. Він ніколи не покине нас»; «Господь — твоя сила» — це лише частина коментарів, розміщених під постом Марсьяла.

Світ Папа: олімпійські ігри мають стати нагодою для встановлення миру

Завершуючи недільну молитву до Пресвятої Богородиці Святіший Отець закликав присутніх паломників молитися за мир, особливо за терплячу Україну, Палестину, Ізраїль, Мʼянму та багато інших країн, які перебувають у стані війни.

Світ Євхаристійний конгрес США. Папський Легат: місіонери, оновлені Євхаристією

Кардинал Луїс Таґле очолив заключну Святу Месу Національного Євхаристійного Конгресу в США. Під час проповіді він закликав до оновлення апостольської ревності, яка вимагає безкорисливих сердець.