Світ Папа закликав до етичної відповідальності в енергопостачанні

Звертаючись до представників італійської компанії, що виробляє і розподіляє електроенергію, Папа вказав на важливість електропостачання для сучасного суспільства. Він підкреслив, що не випадково «під час воєн у містах під удар потрапляє насамперед інфраструктура електропостачання, адже це безпосередньо впливає на життя родин і знижує моральний дух людей».

Світ Папа: літургія – школа сопричастя, що звільняє серце від байдужості

У своєму посланні учасникам 74-го всеіталійського літургійного тижня, підписаному кардиналом Пʼєтро Пароліном, Папа Франциск наголошує на таких аспектах літургійної молитви, як спільність, церковний спів та тиша. Ці моменти заохочують до глибокої молитви, далекої від поспіху, гамору та балаканини.

Світ Папа: щоб моря і пустелі не були цвинтарем, а місцем, де Бог відкриє шляхи свободи

Про море і пустелю, біблійні місця, що символізують дорогу до визволення, які сьогодні стали цвинтарями для численних мігрантів говорив Папа Франциск під час чергової загальної аудієнції, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані.

Світ Папа: ми покликані поширювати аромат святого життя

Роздумуючи під час середової зустрічі з паломниками над зшестям Святого Духа на Христа під час хрещення у Йордані, Папа Франциск вказав на символ помазання, який також означає вилиття Святого Духа на кожного з нас через Ісуса, щоб ми могли поширювати навколо себе пахощі святості.


Світ Гріб святого апостола Павла і початки римського християнства

Римська плита з написом «Paulo apostolo mart»; місце кладовища великої християнської громади; нещодавні наукові дослідження, які вказують на те, що останки, знайдені всередині мармурового саркофага, належать людині, яка жила між I і II століттям. Це дані, що свідчать про присутність останків Апостола народів під вівтарем базиліки Святого Павла за мурами. Йдеться Місце, багате вірою, історією та таємницями, що є одним з ключових місць паломництва з нагоди Святого Року.

Світ Папа: смертна кара не відновлює справедливість, а отруює суспільство

У передмові до книги Дейла Речінелли, в якій йдеться про його духовний супровід засуджених до смертної кари у в’язницях штату Флорида (США), Папа Франциск висловлює вдячність автору, зазначаючи, що його діяльність виражає «щиру відданість найпотаємнішій реальності Ісусового Євангелія – Божому милосердю, Його безкорисливій і незмінній любові до кожної людини, навіть до тих, хто вчинив зло».

Світ Папа: Ісус – живий хліб, що втамовує голод надії та спрагу спасіння

Під час недільної зустрічі з молільниками Папа Франциск поділився думками про те, що ми повинні споглядати з подивом і з вдячністю на дар Пресвятої Євхаристії, в якому Сам Ісус приходить, щоб втамувати наш голод, який відчуваємо не в шлунку, а в серці.

Світ CCEE: відбудеться зустріч європейських делегатів на XVI асамблеї Синоду Єпископів

Представники європейських єпископатів, що є делегатами на XVI Звичайній асамблеї Синоду Єпископів, зберуться в австрійському місті Лінц для того, щоб обговорити Робочий документ жовтневої сесії.


Світ Папа: Діва Марія – наша провідниця та супутниця в дорозі до Господа

Під час молитви з паломниками в урочистість Внебовзяття Пречистої Діви Марії Папа Франциск вказав на приклад Пресвятої Богородиці, Яка нагадує нам про остаточну мету життя, якою є зустріч із Богом.

Світ Папа: ввіряю Марії, Цариці миру, тривоги і біль народів, які страждають від війни

Скеровуючи в урочистість Внебовзяття Пречистої Діви Марії погляд до Богородиці, Яка перебуває у небесній славі, Папа Франциск ввірив Її заступництву народи, що страждають від війни, починаючи від мученицької України, а також знову закликав не допустити розширення конфлікту в Святій Землі та висловив солідарність з тими, хто страждає від пожеж у Греції.

Світ Десять років тому Папа Франциск вирушив у Корею, щоб зустрітися з молоддю Азії

У той час, як у столиці Корейської Республіки розпочалися приготування до СДМ 2027, сьогодні згадаємо про події десятирічної давності, коли Наступник святого Петра вперше взяв участь у Азійському дневі молоді, континентальному відповідникові СДМ.