Україна в Києві відбувся тренінг для капеланів

Днями у Києві відбувся тренінг для капеланів «Бути поруч». Зустріч відбувалась у приміщеннях парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви та була організована зусиллями Християнської Служби Порятунку.

Україна Папа: згадаймо про країни, що страждають від війн, про мученицьку Україну

Завершуючи зустріч з паломниками в останню середу серпня, Папа Франциск закликав пам’ятати про країни в стані війни, а покликаючись на катехизу, присвячену мігрантам і тим, хто їм допомагає, він подякував полякам за підтримку біженців, які втікають від війни в Україні.


Україна Папа: молімося, щоб могли відкритися дороги миру в стражденній Україні

Побажавши заступництва новопроголошених конголезьких мучеників у справі примирення конголезького народу, Папа Франциск закликав вірних молитися за те, щоб дороги миру відкрилися в усіх частинах світу, позначених війнами.

Україна ВРЦіРО: підтримуємо курс на захист свободи віросповідання та духовної незалежності

Ми категорично засуджуємо діяльність Російської православної церкви, яка стала співучасницею кривавих злочинів російських загарбників проти людяності та яка освячує зброю масового знищення і відкрито заявляє про необхідність знищення української державності, культури, ідентичності, а віднедавна – і самих українців. 


Україна Кардинал Велькі до українців: погляд на преображену Божу Матір несе світло у випробуваннях

Як повідомлялося, до України з візитом солідарності прибула делегація з Кельну на чолі з кардиналом Райнером Марією Велькі. Пропонуємо повний текст проповіді німецького архієпископа під час Святої Меси з нагоди Урочистості Внебовзяття Пресвятої Діви Марії у київській катедрі св. Олександра.


Україна Папа дякує Лицарям Колумба за допомогу потребуючим в Україні

У посланні, надісланому через Державного Секретаря учасникам 142-ї Найвищої конвенції Ордену Лицарів Колумба, Папа Франциск відзначає зусилля братства, спрямовані на те, щоб ділитися з ближніми любов’ю Ісуса, яку пізнаємо через особисту зустріч з Ним.

Україна Підтримка від Папи для мешканців територій в Україні, близьких до фронту

Від собору Святої Софії в Римі відправляється черговий гуманітарний вантаж, до якого ввійшли медикаменти, одяг та продукти тривалого зберігання, зібрані Апостольською елемозінерією.

Україна Сестри Альбертинки у Львові: жертовне і відважне служіння убогим

Після сімдесяти років вимушеного покинення міста, кілька черниць зі Згромадження Сестер Альбертинок, що служать убогим, повернулися до Львова, здійснюючи свою незміПісля сімдесяти років вимушеного покинення міста, кілька черниць зі Згромадження Сестер Альбертинок, що служать убогим, повернулися до Львова, здійснюючи свою незмінну місію серед нових викликів – пандемії Covid-19 та повномасштабної війни в Україні.нну місію серед нових викликів – пандемії Covid-19 та повномасштабної війни в Україні.

Україна У Греції провели християнський табір для українських дітей

У Греції, поблизу Камʼяної Вурли, у містечку Лівандес, на березі моря відбувся тижневий літній християнський табір для українських дітей. Його організувала парафія Святого Миколая УГКЦ у Греції під духовним проводом душпастирів о. Ігоря Посоленика й о. Романа Скрипнюка.