Новини

Україна в Києві відбувся тренінг для капеланів

Днями у Києві відбувся тренінг для капеланів «Бути поруч». Зустріч відбувалась у приміщеннях парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви та була організована зусиллями Християнської Служби Порятунку.

Світ Блаженний мученик Ян Гавлік: муж надії, витривалий у стражданнях

У Шаштіні в Словаччині відбулася беатифікація семінариста-вікентійця, жертви комуністичного антихристиянського переслідування в другій половині ХХ століття.У Шаштіні в Словаччині відбулася беатифікація семінариста-вікентійця, жертви комуністичного антихристиянського переслідування в другій половині ХХ століття.

Світ Неділя з Папою: оплески для блаженного, стогін Землі й молитва за подорож

Представляючи вірним постать новопроголошеного мученика, Папа Франциск скерував слова підтримки переслідуваним за віру. В день молитви в намірі піклування про створіння він заохотив до конкретних зусиль у тому, що стосується захисту нашого спільного дому, а також попросив супроводжувати молитвою його чергову Апостольську подорож.

Світ Папа Франциск засудив масовані бомбардування інфраструктури в Україні

Під час недільної зустрічі з прочанами Папа Франциск запевнив у своїй близькості з багатостраждальним народом України, як теж вкотре закликав не допустити розширення конфлікту на Близькому Сході. Він також скерував слова солідарності до Буркіна-Фасо, де тиждень тому стався кривавий теракт.

Світ Папа капуцинам: бути мужами любові, прощення та примирення

Приймаючи учасників 86-ї Генеральної Капітули Братів Менших Капуцинів, Папа Франциск нагадав про три фундаментальні виміри францисканської духовності: братерство, готовність іти туди, де є потреба, та зусилля заради миру.