Новини

Світ Іспанія: за останню декаду закрито 162 контемплятивних монастиря

За останні десять років кількість монахинь в Іспанії зменшилася майже на 3 700 осіб. За цей час закрилися 162 монастирі контемплятивного життя. Багато з них продовжують діяти завдяки іноземним покликанням, переважно з Азії та Африки.

Світ Папа: приношення, подяка і ділення – жести, виявлені під час помноження хлібів

Промовляючи до паломників, зібраних на площі святого Петра, Папа Франциск, у недільній катехизі звернув увагу на знаки, виявлені під час помноження хлібів. Він підкреслив, що під час Євхаристії кожна людина приносить на вівтар своє життя.

Світ Папа: війни суперечить духу братерства

Вітаючи паломників, присутніх на площі Святого Петра в Римі, Папа Франциск звернув увагу на те, що багато людей страждають від стихійних лих та голоду, в той час, коли й надалі розпалюються війни. Він черговий раз підкреслив, що війна – це поразка!

Світ Відомий французький футболіст молився на вервиці перед санктуарієм у Лурді

«Дякую за твою простоту в діленні вірою, враховуючи твою славу. Це нелегко в контексті секуляризованої Франції. Будь благословенний», – написав під світлиною о. Рене Люк. Під дописом французького футболіста було багато інших схвальних коментарів. «Ісус — Цар»; «католик і пишаюсь»; «тривайте у вірі в Ісуса. Він ніколи не покине нас»; «Господь — твоя сила» — це лише частина коментарів, розміщених під постом Марсьяла.