Світ Папа: багато Східних Церков стали Церквами-мученицями

Зустрічаючись із Радою організацій, що допомагають Східним Церквам, Святіший Отець подякував їм за підтримку східних християн, які страждають від війн, закликаючи до єдності в просуванні добра, особливо для найслабших. У своєму слові він також згадав про Україну, побажавши якнайшвидшого звільнення полонених і повернення на батьківщину дітей.

Світ Ватиканське послання на Неділю моря: шлях відкритості – це шлях надії

У посланні з нагоди цьогорічного відзначення Неділі моря Префект Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові закликає Церкви підтримати людей моря, захищаючи їхню гідність і права, й на основі повчань і прикладу святого апостола Павла заохочує до взаємообміну та солідарності між народами.

Світ Церква у Франції радіє із все більшої кількості нововисвячених священників

«Цього року Церква у Франції матиме 105 нових священників. Ця цифра нас підбадьорює, особливо тому, що минулого року було лише 88 новопресвітерів», – сказав Радіо Ватикану Архиєпископ Бертран Лакомб, який від імені єпископату представив дані цього року. Він зазначив, що більша кількість рукоположень цього року не зупиняє загальної тенденції до зниження. За останні 10 років спад становив 25%.

Світ Від алкоголіка до майбутнього святого: Надихаюче навернення ірландця Метта Телбота

Преподобний Метт Телбот, ірландець, чий шлях від алкоголізму до вершин святості надихнув багатьох, хто бореться із залежністю, розглядається Католицькою Церквою для зачислення до лику святих.

Світ Затверджено чергові декрети щодо мучеництва та геройського виміру чеснот

Папа Франциск під час аудієнції із Префектом Дикастерії у справах визнання святих затвердив чергові декрети, якими проголошується мученицька смерть двох албанських священиків та декрети про визнання геройського виміру чеснот кандидатів на прославу.



Світ Папа: псалми – молитва, «укладена» Святим Духом, актуальна на всі часи

У контексті Року молитви та в рамках циклу роздумів про роль Святого Духа Папа Франциск представив збірку молитов, укладачем яких і є Святий Дух. Йдеться про Книгу Псалмів. У цьому контексті він згадав про видання «Новий Завіт і Псалми» українською мовою, що належало загиблому українському солдатові, яке йому передали і яке він зберігає на своєму робочому столі.

Світ Папа: звіщати Євангеліє терпеливо та з довір’ям

Зустрічаючись у неділю з паломниками, Папа Франциск коментував притчу Ісуса, Який порівнює Боже царство із проростанням насіння, яке землероб кидає в землю, а далі воно проростає невидимо для ока. Святіший Отець зазначив, що й ми покликані наслідувати Бога, Який щедро дає нам свою благодать і терпеливо очікує, коли ми принесемо плід.