Дві парафії Мукачівської греко-католицької єпархії отримали мощі Пратулинських мучеників

Дві парафії Мукачівської греко-католицької єпархії отримали мощі Пратулинських мучеників

Жов 22, 2024

Йдеться про парафії Преображення Господнього м. Хуст, та Успіння Пресвятої Богородиці м. Виноградів.

Як повідомляє сайт ugccif.org.ua у понеділок 21 жовтня, в Івано-Франкіській семінарії ім. свщмч. Йосафата відбулася передача мощей Пратулинських мучеників, з рук Владики Миколи Семенишина, Єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. 

Foto #1

У храмі духовної семінарії звершили молитву до Пратулинських мучеників, а опісля цього Владика Микола звернувся до священнослужителів: «Сьогодні в цьому семінарійному храмі маємо дуже гарну, і я б сказав історичну подію, бо ми отримаємо мощі святих мучеників Пратулинських, для їх вшанування...  Я щиро дякую вам, дорогі отці, за те, що ви прибули сьогодні до цього храму й зголосилися прийняти мощі та розповсюджувати набожество до наших українських мучеників»

Для Мукачівської Єпархії, мощі отримали настоятелі парафій Успіння Пресвятої Богородиці м. Виноградів о. Мирослав Сипко, та Преображення Господнього м. Хуст.

Foto #2

Відтак Архієрей запросив до слова п. д-р. Анну-Єву Боднар, керівницю Бюро у справах новітніх релігійних рухів та сект УГКЦ, яка привезла на Прикарпаття мощі Пратулинських мучеників. Владика Микола, зокрема подякував керівниці Бюро за працю, яку вона звершує для прославлення українських святих.Звертаючись до духовенства, пані Анна сказала, що приймаючи у свої парафії мощі, отці спільно із вірними зобов’язуються щомісяця кожного 23-го числа звершувати молитву через заступництво Пратулинських мучеників.

Foto #3

Нагадаємо що 24 січня 2024 року минуло 150 років від мученицької смерті 13-ти селян греко-католиків в Пратулині на Підляшші, які не побоялись віддати своє життя за «приналежність до Католицької Церкви у вірності власній східній традиції».

Їхня беатифікація відбулася 06.10.1996 р. у Римі, Папою Іваном Павлом II. Беатифікаційним процесом займалась римо-католицька Сєдлецка Єпархія, починаючи з 1918 року.

Foto #4

Фото: Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ. 

Поділитись
Категорія