Преосвященний владика Теодор освятив каплицю у відділі прикордонної служби «Тячів»

Преосвященний владика Теодор освятив каплицю у відділі прикордонної служби «Тячів»

Лип 26, 2024

У відділі прикордонної служби «Тячів» Мукачівського загону відбулася важлива подія – відкриття каплиці на честь пророка Іллі.

Чин її освячення здійснив єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Владика Теодор Мацапула. Це був перший його виїзд на освячення у чині єпископа, а тому, за словами Владики, ця подія назавжди залишиться у його серці.
Foto #1
Відкриття відбулося в урочистій обстановці. Окрім керівництва та капеланів Мукачівського загону, до заходу долучилися представники Православної церкви України та Мукачівської греко-католицької єпархії, представники місцевого самоврядування, а також благодійники та меценати, які допомогли збудувати каплицю.
Foto #2
Будівництво каплички на території військового містечка ініціював керівник відділу прикордонної служби «Тячів» капітан Тимофій Колтик. «Хотілося, щоб кожен, хто щодня приходить на службу чи у позаслужбовий час, мав можливість помолитися, побути наодинці із Богом, надихнутися, зарядитися позитивною енергією, залишити у стінах цієї каплички усі свої негаразди та тривоги! Серед наших військовослужбовців багато тих, хто пройшов крізь горнило війни з росією, тих,  хто втрачав побратимів, рідних, друзів, тих, хто вимушений був залишити свою домівку, хто дістав тяжкі поранення і, попри обережні прогнози лікарів, вижив і продовжує службу у нашому підрозділі – усі вони також зможуть, укріпити душевні сили, адже, напевно найбільше цього потребують», – зазначив офіцер.



Джерело:https: https://dpsu.gov.ua/ua/news/%20video%20-kaplicyu-na-chest-proroka-illi-osvyatili-na-zakarpatti/


Поділитись
Категорія