Молитовний намір Святійшого Отця на Вересень

Молитовний намір Святійшого Отця на Вересень

Вер 02, 2024

У вересні Папа Франциск закликав молитися  в намірі піклування про створіння, Понтифік заохочує молитися за те, щоб був почутий крик землі та голос тих, хто страждає від кліматичних змін.

Саме з такими словами звернувся Папа Франциск до всіх вірників Католицької церкви, у своєму щомісячному відео яке власне і розпочалося словами:

«Молімося за Землю, яка страждає» та питанням до всіх: «Але чи ми прислухаємося до цього болю? Чи прислухаємося до болю мільйонів жертв екологічних катастроф?»..

«Якщо ми зміряємо температуру планети, то побачимо, що Землю лихоманить. Що вона погано почувається, як будь-який хворий», - говорить Святійший Отець.

«Подолання екологічних криз, спричинених людиною, таких як кліматична криза, забруднення або втрата біорізноманіття, вимагає не лише екологічних, але й соціальних, економічних та політичних відповідей», – наголошує папа Франциск,  підкреслюючи також на необхідність зусиль «для боротьби з бідністю та для захисту природи, змінюючи наші особисті звички та звички наших спільнот».

«Молімося, щоб кожен з нас своїм серцем прислухався до крику Землі і плачу жертв екологічних катастроф і кліматичної кризи, взявши на себе особисте зобов'язання берегти світ, в якому ми живемо» - Папа Франциск.


Поділитись
Категорія