Молитовний намір Святійшого Отця на Жовтень

Молитовний намір Святійшого Отця на Жовтень

Жов 03, 2024


У жовтні Папа Франциск закликав молитися  молитися за сопричастя, участь і спільну місію між священниками, богопосвяченими особами та мирянами.

«Всі ми, християни, є відповідальними за місію Церкви», – цим зауваженням розпочинається відеоролик, яким Папа Франциск представляє молитовний намір на жовтень, призначений для Всесвітньої мережі молитви Папи. «Ми – спільнота. І тому ми повинні прямувати вперед разом, ступаючи дорогою синодальності», – наголошує він.

У щомісячному відео Папи Франциска, розповідає саме про багатство святого Божого люду: різноманітні служіння в парафіях і поза ними, різні харизми, моменти спільного життя, підкреслюючи «Миряни, всі охрещені, у Церкві є в своєму домі й повинні піклуватися про нього. Те ж стосується і нас, священників, богопосвячених осіб. Кожен – роблячи свій внесок через те, що вміє найкраще робити. Ми є співвідповідальними у місії, ми беремо участь і живемо в сопричасті Церкви»

На завершення Папа додав:" «Молімось, щоб Церква й надалі всіляко підтримувала синодальний спосіб життя під знаком співвідповідальності, сприяючи участі, сопричастю та спільній місії священників, богопосвячених осіб та мирян»."

Поділитись
Категорія