Недільна радість для захисників: служіння любові і вдячності

Недільна радість для захисників: служіння любові і вдячності

Жов 10, 2024

«Нехай кожен жертвує так, як вирішив у своєму серці, без жалю. Адже Бог любить тих, хто дає з радістю. Бог може збагатити вас усілякими дарами, та так, щоб завжди мали ви у всьому достаток і навіть надлишок для всіляких добрих справ.» (Друге Послання до Коринтян 9, 7-8)

Foto #1

Вже другий рік поспіль кожної неділі родини парафіян Ужгородського кафедрального собору відвідують поранених воїнів в одній із лікарень. Неділю було обрано не випадково, бо це день Господній, коли християни приходять до храмів, беручи участь у Богослужіннях. Але поранені, на жаль, не мають такої можливості, тому Церква приходить до них в особі священника з парафіянами, щоб помолитися разом, порозмовляти, нагадати кожному з них, як сильно їх любить Господь. І звичайно, як без смачної домашньої гостини, з любов’ю приготованої господиньками? 

Foto #2

Помітно, що хлопці чекають на ці зустрічі. Деякі охоче діляться своїми історіями, розповідають про події з фронту, про отримані поранення. Захисники дуже люблять дітей, які завжди приходять до них і приносять з собою щирість і безпосередність. Молитва дітей особлива,  і коли вони разом із священником моляться, часто можна помітити сльози в очах цих мужніх чоловіків. Вони визнають, що там, у бою, вони відчували Божу руку. Деякі просять про Сповідь.


Foto #3

І, звичайно, всі радіють святковим обідам, які навипередки готують наші родини. Кожний раз щось нове смачненьке, часто наші закарпатські страви, різні десерти обов’язково домашнього приготування і корисні фрукти. Важливо, що для цього використовується екологічний одноразовий посуд. 

Foto #4

Дуже важливо розуміти, що це честь для кожного з нас, хто в тилу, виявляти увагу і вдячність до тих, хто захищав і зараз захищає нашу землю. І дуже добре, що ця недільна традиція наших парафіян триває, що нові люди долучаються до цих відвідин у різний спосіб: матеріально, своєю працею чи молитвою. 

Foto #5

Нехай Господь благословляє наших воїнів, а також усіх, хто в будь-який спосіб наближає нашу перемогу. Памʼятаймо, що кожний з нас є важливим у цій боротьбі, тому запрошуємо долучайтеся до нашої ініціативи. В такий спосіб можемо хоч трішки віддячити нашим захисника. Приєднуйтесь - +380997333968 - пані Яна 

Слава Ісусу Христу!  Хай живе вільна Україна!

автор: п. Марина Кузьма

Поділитись
Категорія