ПІДГОТОВКА ДО ХІРОТОНІЇ 1️⃣ / 3️⃣0️⃣

ПІДГОТОВКА ДО ХІРОТОНІЇ 1️⃣ / 3️⃣0️⃣

Чер 16, 2024

Розпочинаємо 30-денний марафон до єпископської хіротонії отця Теодора Мацапули, під час якого щодня будемо публікувати корисний та пізнавальний контент, у якому зможете більше дізнатися про єпископство, біографію нового владики, елементи архієрейських риз та архієрейського богослужіння. Запрошуємо ставити вподобайки, робити репости та підписуватися на нашу сторінку! Починаємо!

🔻 ХТО ТАКИЙ ЄПИСКОП? 🔻

Священство Старого Завіту було встановлене, щоб проповідувати слово Боже і відновлювати спільність із Богом через жертви та молитву, але ці старозавітні жертви не могли привести до остаточного спасіння, яке дає лише жертва Христа.
Христос-первосвященник зробив Церкву "Царством священників Богові і Отцеві Своєму" (Од. 1,6). Ціла християнська спільнота як така є священичою через Хрещення та покликання до участі у місії Христа. Однак Христос з-поміж усіх в особливий спосіб вибрав учнів-апостолів, щоб вони стали тими, хто проповідуватиме Євангеліє по всьому світу.
Апостоли, як мандруючі проповідники, залишали на місцях замість себе "наглядачів", які грецькою називаються "єпископами" (επίσκοπος). Церква росла, апостоли помирали, перші єпископи старіли, тому вже самі єпископи почали передавати своїм наступникам через покладання рук та молитву благодать священства. Так, крізь два тисячоліття, благодать єпископства тягнеться і до наших днів.
Через єпископське свячення уділяється вся повнота Таїнства Священства. Висвячення робить єпископа законним наступником апостолів і членом Колегії єпископів, що разом з Папою та іншими єпископами має дбати про всі Церкви, а також надає йому владу навчати, освячувати і управляти.

Поділитись
Категорія