Проща Берегівського деканату до Маріяповч

Проща Берегівського деканату до Маріяповч

Лип 31, 2024

Завершилась проща Берегівського деканату до Маріяповч. На цьогорічний захід, який був організований в 23-й раз, вирушило 350 паломників. 62 кілометрову відстань більшість паломників (близько 200) подолали пішки. Інші мали можливість приїхати організовано автобусами. Цьогоріч, в перший день пішої прощі, паломників прийняло місто Нірмада, забезпечивши їх вечерею та нічлігом. Прощу організував отець Йосип Чірпак спільно із священниками деканату та Карітасом Святого Пантелеймона.
Foto #1
Організатор паломництва, отець Йосип, зазначив, що Боже провидіння керувало цьогорічним паломництвом, адже і гарна погода, і взаємодопомога доброзичливих людей і спільна молитва дали учасникам відчуття того, що вони не одинокі на своєму паломницькому шляху.

Особливістю цьогорічної прощі було те, що впродовж другого дня паломництва нас супроводжував єпископ Ніредьгазької єпархії - Авель Сочка. Паломники, які вперше взяли участь у пішій прощі, отримали в подарунок Розарій, які владика освятив та з особистим привітанням вручив вірянам.
Foto #2
Прибувши до Маріяпочв, молитовна програма продовжувалася: Свята Літургія, акафіст, вечірня, чування, а також, вірники мали змогу приступити до сповіді. У неділю відбулася Архієрейська Літургія, яку очолив єпископ Авель Сочка у співслужінні із священниками Берегівського деканату.

Проща мала велике значення для вірників, оскільки, окрім паломництва за мир, вони також мали можливість зустрітися з близькими, яких вже давно не бачили.
Foto #3
Одна з учасниць, Тімея Стойка, зазначила, що окрім молитви Вервиці та радості прибуття, паломники також мали змогу знову побачити своїх друзів, членів родини та знайомих, з якими вже давно не зустрічалися. Серед труднощів нинішнього життя, було дуже приємно знову спільно молитися із близькими людьми.

Із завершенням паломництва, вірники повернулися додому зміцнені, сповнені силами і намірами для подальшої молитви: за мир, за членів родини, за наступні зустрічі .


Foto #4

Foto #5

Поділитись
Категорія