Шляхом Віри та Жертовності: відбулося друге паломництво молоді слідами священномученика Петра Павла Ороса

Шляхом Віри та Жертовності: відбулося друге паломництво молоді слідами священномученика Петра Павла Ороса

п. Христина Лешко

п. Христина Лешко - Студентка

Чер 17, 2024

Вже вдруге відбулася Молодіжна піша проща слідами священномученика о. Петра Павла Ороса. Понад 400 молодих людей разом зі своїми священниками єдналися в молитві та жертвували свій час,  долаючи кілометри в спеку від Джублика (Нижнє Болотне) до Білок, де знаходяться мощі новомученика.

         Проща — це час, в який кожен учасник входить зі своїм наміром і по-своєму переживає його... Попри свої особисті прохання, ми є об'єднані одним спільним благанням Господа про справедливий мир для нашої країни. Також це є особливо цінний час для молоді, котра є в пошуку себе; саме тут відкриваються їхні серця на Божий задум щодо їхнього життя. Наша буденність підносить багато різних викликів, тому Церква в особливий спосіб намагається підтримати молодь та спрямувати на добру дорогу.

Foto #1
Foto #2
Щоб перенести читача в наш прожитий день, варто звернути увагу на програму прощі, яку вдало продумали організатори. Збір прочан проводився в урочищі Джублик, де після реєстрації молитовну програму розпочали Молебнем до Серця Ісусового, який очолив ігумен монастиря ієрм. Теодор Станинець, МСПБ. Після спільної молитви, під супровід поліції, учасники вирушили до першої зупинки маршруту — Будинку культури у Великому Раковці, де всі мали змогу переглянути документальний фільм “Святий Отчик” про отця Ороса. Далі продовжили маршрут до кінцевої зупинки — церкви Успіння Пресвятої Богородиці у Білках. Тут на молодь чекав смачний перекус та спілкування.
Foto #3
Foto #4
Час прощі — це час, коли кожен має змогу очиститись, приступивши до Тайни Сповіді та Святого Причастя.
  Foto #5
  Спільно з численним духовенством Мукачівської греко-католицької єпархії, літургію очолив ректор Ужгородської академії ім. Блаженного священномученика Теодора Ромжі о. Петро Береш, який зауважив, “що ми завжди є паломниками нашого життя”.

Після богослужіння відповідальні за організацію промовили слово подяки до отців та семінаристів за служіння, а прочанам — за участь.
Майбутній святий ["Святий Отчик", як називали його люди] є для нас прикладом жертовного життя, любові до ближніх та незламної віри в Бога. Берімо з нього приклад та просімо у нього заступництва за нас та Україну. Блаженний отче Петре Павле, моли Бога за нас!


 

Поділитись
Категорія