У греко-католицькій церкві Фертешолмаша (Заболіття) відбулося храмове свято

У греко-католицькій церкві Фертешолмаша (Заболіття) відбулося храмове свято

Лип 01, 2024

Foto #129 червня – свято славнихівсехвальних апостолів Петра і Павла. У цей день святкує своє храмове свято і Фертешолмівськагреко-католицька громада. Каплиця у Фертешолмаші – найменша в угорському Берегівському деканаті, стоїть на подвір’ї приватного будинку.

Foto #2Оскільки на святкуванні зібралося багато вірників та паломників з сусідніх сіл, Свята Літургія відбулася на подвір’ї. Також були присутні запрошені священники та їх сім'ї.  Проповідь виголосив о. Іштван Мароші, греко-католицький священник з м. Берегово, голова Греко-католицького Центру ім. Елемира Ортутая. У своїй проповіді він наголосив, що первоапостоли були рівні за званням, але мали різні покликання та життєвий шлях. Виходячи з цього, вірники також мають покликання до проголошення Євангелія, кожен за своїми можливостями та здібностями.
Він також наголосив, що під час цього покликання ми не повинні забуватиі про християнську радість, яка пронизує людину, що живе з Богом із часом в такої людини на обличчі з'являються зморшки, які свідчать не про похмурість, а про щастя.
Наприкінці святкування відбувся обхід храму зчитанням Євангелія та мирування.
На завершення святкування місцеві вірники пригощали гостей смачними випічками та холодними напоями.

Foto #3

Поділитись
Категорія