Вийшов новий випуск часопису Благовісник

Вийшов новий випуск часопису Благовісник

Тра 27, 2024


з 30 травня 2024 року Божого, можна придбати в магазині ЛОГОС
Слава Ісусу Христу!
Дорогі читачі, ось і відсвяткували ми празники Вознесіння Ісуса Христа і Сошествія Святого Духа та знову маємо нагоду зустрітися всі разом на сторінках нашого часопису.
8 травня 2024 р. у Ватикані повідомили про те, що Папа Франциск призначив ієромонаха Теодора Мацапулу, ВС правлячим єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії. У цьому номері публікуємо перше інтерв’ю владики-номінанта. «Чисто по-людськи кожен може засумніватися в своїх силах, але є Божа благодать, яка доповнює всякі наші немочі, і я на неї уповаю», – зазначає в інтерв’ю владика-номінант Теодор Мацапула і на запитання «яке слово чи вислів міг би описати те, як Ви хочете будувати стосунки між Вами як єпископом і священиками?» акцентує: «Думаю, що я би обрав слово «єдність у розмаїтті». Тому що ми всі дуже різні: ми різного походження, різної культурної особливості нашого регіону, різного віку – одні з підпілля, інші дуже молоді – і це наше багатство, і треба зробити все для того, щоби оце все багатство об'єднати у спільні зусилля, до тієї цілі, яку має кожен священик: привести людей до Ісуса Христа».
«Хто такий Дух Святий?» — стаття рубрики «Просто про догматику», де автор пропонує кожному з нас спробувати «відкрити для себе Особу Духа Святого, беручи до уваги Святе Письмо та літургійні тексти нашої східної традиції, щоб наше уявлення переросло в живі стосунки із Ним... Тому, розуміючи важливість Духа Святого, зробімо Його головним ініціатором нашої молитви, постійно прикликаючи Його, щоб Він прийшов і обновив лице Землі, спотворене війнами, суперечками, ненавистю, катастрофами. Але найперше — щоб Він змінив наші серця, бо тільки так можемо бути свідками Божої дії в цьому світі».
У рубриці «Сім’я — домашня Церква» авторка розповідає нам про три кроки для добрих стосунків із Творцем — страх Господній, ревну молитву і Слово Боже. «Щодня ми зустрічаємося із розв’язанням різних викликів, ситуацій, подій, вчинків тощо. І реалізувати Божий план не просто, але можливо. Використовуючи ці три кроки у своєму житті, ми досвідчуємо потужну любов Творця до свого творіння» — це є важливо.
«Дитяча сторінка» для наших юних читачів подає цікаву розповідь про свято Вознесіння Ісуса Христа, пропонує цікавий тест про Зіслання Святого Духа і наголошує на Його семи дарах.
У статті «Вигорання та як з ним боротися» дізнаємось, що «вигорання — це стан, який є наслідком того, що людина не може впоратися з хронічним стресом, який відбувається на роботі, в стосунках, або на який людина не має впливу і він викликає емоційне вигорання». Авторка дає нам цінні поради, як зробити, щоби вигорання не наступило, і як діяти у випадку, коли воно вже є.
«Корисне в соцмережах» — нова рубрика, де прочитаєте цікаве інтерв’ю про те, як рік тому на просторах інтернету з’явилося «Слово, що діє і дає надію», або ж просто «Слово наДІЇ» – християнська сторінка, на якій ви зможете знайти Святе Письмо на щодень, натхнення, проповіді, притчі, а також рекомендації книг, фільмів, музики та ще багато чого цікавого.
У рубриці «Божественна Літургія. Просто про складне» автор розповідає нам про Херувимську пісню — це церковний піснеспів авторства Вселенського патріарха св. Іоана Схоластика (565-577 рр.), який виконується на Божественній Літургії Іоана Золотоустого та Василія Великого під час перенесення Святих Дарів із Жертовника на Престіл перед їх освяченням. Ця пісня нагадує нам про містичні видіння пророків Ісаї та Ієзекіїля про те, що перед Престолом Божим служать Господу небесні сили – невидимі безтілесні духи.
І ще багато цікавого й корисного для душі своєї в цьому номері знайдете. Благословенного читання!

Поділитись
Категорія