Візит єпископа Теодора до Карачинського ліцею

Візит єпископа Теодора до Карачинського ліцею

Вер 11, 2024

Вчителі, учні та гості Греко-католицького ліцею ім. Шандора Стойки стали свідками історичної події на початку навчального року. Після єпископської хіротонії свій перший візит до Карачину здійснив правлячий єпископ нашої єпархії, Теодор Мацапула.

Foto #1
Метою візиту слугувало бажання разом з священниками Берегівського угоромовного деканату відслужити Святу Літургію на початку нового навчального року в ліцеї. Єпископ у супроводі священиків та учнів увійшов до спортивного залу закладу, де було підготовлено літургійний простір для богослужіння. Цього року церква в Карачині, в якій зазвичай відбувається Літургія, перебуває на ремонті.

Foto #2
У своїй урочистій проповіді владика Теодор наголосив на божественному дарі, за який народ Закарпаття може бути вдячний у цей воєнний час. Адже тут діти мають змогу навчатися в умовах сьогодення. Він звернув увагу учнів на те, що вчитися і розширювати знання - це завдання, до якого сам Бог покликав людину при створенні.
На завершення Літургії владика Теодор помолився за дітей, які розпочинають навчальний рік, та окропив їх свяченою водою.
Відкриття навчального року продовжилося промовами, а директор школи офіційно відкрила 2024-2025 навчальний рік.
По завершенні урочистостей наш єпископ під час святкового обіду поспілкувався із священниками деканату та педагогічним колективом закладу.

Foto #3

Поділитись
Категорія