Молитовний намір Папи Франциска на грудень

Молитовний намір Папи Франциска на грудень

Гру 02, 2021

Свій грудневий молитовний намір Папа Франциск зосереджує на служінні, місії та покликанні катехитів, дякуючи їм за їхній ентузіазм у передаванні віри. Катехити мають незамінну місію в передаванні та поглиблюванні віри. Мирянське служіння катехита — це покликання, воно є місією, пише Vatican News. 

Бути катехитом означає, що людина «є катехитом», а не працює катехитом. Йдеться про спосіб буття, і потрібні добрі катехити, які будуть водночас і супутниками, і педагогами. Потрібні креативні люди, які звіщатимуть Євангеліє, звіщатимуть його, не кажу, що пошепки, але й не сурмлячи: звіщатимуть його радше своїм життям, лагідністю, новими способами вираження та відкриваючи нові шляхи. І в багатьох дієцезіях, на багатьох континентах євангелізація перебуває переважно в руках катехитів.

Подякуймо катехитам і катехиткам за внутрішній ентузіазм, з яким вони живуть цією місією на служінні Церкви. Помолімося разом за катехитів, покликаних звіщати Боже слово, щоб вони були його відважними та креативними свідками з силою Святого Духа, з радістю та великим миром. Джерело: CREDO: credo.pro/2021/12/306012

Поділитись
Категорія