Папа черницям: наважитись на пригоду Божої любові

Папа черницям: наважитись на пригоду Божої любові

Чер 06, 2024

Зустрічаючись із учасницями Генеральних Капітул Згромаджень Сестер святого Феліче з Канталіче і Дочок Нашої Матері Милосердя, Святіший Отець зосередився на рисі служіння, притаманній обидвом Згромадженням, які беруть свій початок у ХІХ столітті.


У четвер, 6 червня 2024 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції черниць зі Згромаджень Сестер святого Феліче з Канталіче і Дочок Нашої Матері Милосердя з нагоди проведення їхніх Генеральних капітул. У своєму слові Святіший Отець подякував їм за спільну зустріч, заохотивши відновити свою вірність Божій волі та чернечим обітам, а також податливість на дію Святого Духа.
Вірність Христовій любові

Говорячи про Згромадження Сестер святого Феліче, Папа виокремив засновницю – Марію Ангелу Трушковську, яка служила всім потребуючим у Варшаві, охопленій вогнем повстання. Через те, що сестри опікувалися пораненими з обох сторін, були звинувачені у зраді, тому їхнє згромадження було заборонене, але згодом відновилося і навіть поширилося на інші континенти. За словами Наступника апостола Петра, відвага в служінні цієї черниці вказує на те, щоб не боятися втратити безпеку структур та інституцій, які є засобом, а не сутністю, щоб залишатися вірними Христовій любові (пор. 2 Кор. 5,14).
Відповісти на Боже покликання.


Foto #1



«У той же час в Італії, у Савоні, інша молода жінка, Бенедетта Росселло, згодом сестра Марія Джузеппа, розпочала під проводом свого єпископа ще одну справу, також на служінні бідним, дітям і молодим жінкам», – вів далі Святіший Отець, говорячи про заснування Дочок Нашої Матері Милосердя. Він вказав, що ця черниця була рішучою молодою жінкою, яка, незважаючи на злидні, відмовилася від перспективи багатого спадку, щоб піти за покликанням до богопосвяченого життя. «Вона кинулася у свою нову пригоду любові з убогими, але потужними засобами: розп'яттям, статуеткою Богородиці Нашої Матері Милосердя і п'ятьма лірами капіталу, завжди готова першою виконати будь-яке служіння», – зауважив Папа. Він зазначив, що його теперішнє служіння Церкві – це плід також того добра, отриманого від однієї черниці зі Згромадження, яка провадила для нього катехизацію в ранньому віці.

Джерело: Vatican News

Поділитись
Категорія