Папський особливий посланець Кардинал Майкл Черні відвідав Закарпаття

Папський особливий посланець Кардинал Майкл Черні відвідав Закарпаття

Бер 10, 2022
Дня 9 березня Папський особливий посланець Кардинал Майкл Черні відвідав Закарпаття. В місті Берегово його вітали представники різних конфесій та влади Закарпаття: єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл Лущак, єпископ Мукачівської римо-католицької дієцезії Микола Лучок, єпископ реформатської церкви Зан Фабіан Олександр, пастор церкви християн віри Євангельської Федір Райчинець, директор Карітас Спес України отець Петро Жарковський, голова обласної військової державної Адміністрації Віктор Федорович Микита та працівник обласного відділу релігій Лях Олександр Васильович та багато священників. Кардинала супроводжував єпископ Ніредьгазької єпархії Авель Сочка. Кардинал Майкл Черні є головою декастерії у справах цілісного розвитку людської особи. Він був посланий Папою Франциском в знак солідарності та підтримки нашого народу, який переживає жахіття війни через несправедливе та віроломне вторгнення російських загарбників. Його еміненція передав особисті вітання Святішого Отця та його близькість до кожного українця.
Розмова кардинала з присутніми підкреслила неймовірний дух єдності між церквами та їх тісну співпрацю з владою в такий нелегкий час. Було підкреслено, що Закарпаття на даний момент є міцним тилом нашої країни, так як являється прихистком для біженців з територій де відбуваються бої та страждає мирне населення. Представники Церкви пояснили важку ситуацію в Україні, та підкреслили те, чим на даний момент займається Церква в Україні. Присутній на зустрічі Губернатор Віктор Федорович, сказав, що біля триста тисяч людей знайшли прихисток у Закарпатті, а чотириста тисяч українців перетнули кордон і виїхали до різних країн Європи. Він сказав, що був приємно здивований, коли побачив поміч людей Закарпаття, як вони сердечно приймають біженців та допомагають їм різними способами: перевозять людей з вокзалу до пунктів прийому, перевозять гуманітарну допомогу та інше. Пан Губернатор висловив прохання щоб всі Церкви світу об’єдналися в спільній заяві визнати цю війну тим чим вона насправді являється: великим злом, так як росіяни на жаль є обмануті своєю владою та не знають що насправді відбувається в Україні. Голова Карітасу Спес в Україні отець Петро Жарковський підкреслив що йде справжня боротьба правди з обманом, та добра зі злом. Він казав, що Україна не хоче повертатися до радянського рабства. А римо-католицький єпископ Микола Лучок виразив прохання до Папи Франциска, щоб він разом з пастирями всієї Церкви посвятив Росію Непорочному Серцю Пресвятої Богородиці, так як Діва Марія просила цього в 1917 році, з’являючись пастушкам Фатіми. Єпископ реформатської церкви Зан Фабіан Олександр виразив вдячність за підтримку та сказав що в часі війни немає значення конфесія, але ціла церква є зібрана ради однієї мети - допомагати потребуючим, бути як цей добрий пастир, якого зараз Українці так потребують. Пастор Цекрви християн віри Євангельської Федір Райчинець також висловив подяку та попросив про ревну молитву за Україну і щоб Рим тепер став тим добрим пастирем котрий приймає маленьку, ранену Україну, платить за неї, а ми при нагоді віддячимо.  Від кардинала Майкла Черні ми отримали велику підтримку, він приніс вітання від Ватикану та запевнив нас у своїй постійній молитві. Він наголосив на важливості молитви і посту, як це сам Ісус Христос казав робити своїм учням у важкі моменти. Він підкреслив, що дуже важливим є, щоб після цього жахіття війни Україна стала кращою, щоб ця єдність між українцями та церквами, яка виникла тепер в часі війни, не забулася.
Завершилася зустріч молитвою за мир та благословенням кардинала Майкла. Він також поспілкувався з деякими біженцями, які перебувають в колегії імені отця ісповідника Елеміра Ортутая в Берегові. Кардинал Майкл Черні ще раз передав нам вітання Святішого Отця всім українцям і був дуже радий цій зустрічі.  
Поділитись
Категорія