"Промінь"

Лис 20, 2020
Тримайте ще один про молодіжну організацію з мукачівського Росвигова, яка називається "Промінь". Рік заснування - 1996.
 
Влітку, група молоді з Мукачева, була запрошена п. Петером Меліхаром, представником молодіжного центру "Назарет" Прага (відповідальний за формацію молоді о. Їнда Болік), вм.Ріхнов над Кнежнов (Чехія) на зустріч аніматорів молодіжних центрів католицької церкви. На семінарі аніматорів, був представник Ватикану, кардинал Антоніо Бокарді, який на той час був відповідальним за євангелізацію і формацію молодої генерації. Єп. Антоніо Бокарді, звернувся до всіх учасників семінару з завданням від Папи Йоанна Павла ІІ, щоби при кожній парафії були створені молодіжні центри, де молодь зможе зустрічатися, навчатися і формуватися духовно. Наша маленька Мукачівська група Товт Ольга, Вірка Пуга та Андрея (внучка о. Мирона Бескіда) була "запалена" ідеєю та від побаченого, як працюють молодіжні центри в Європі, які спрямованв не тільки на харитативну діяльність, але на відновлену живу євангелізацію молоді та юнацтва.
 
Ольга Товт (майбутній президент "Проміня") відповідальна за делегацію молоді з Закарпаття на семинарі, по приїзді з Чехії, зустрілася з єп. Іваном Семеді, розповіла про семінар і завдання від Папи Йоана Павла ІІ "Про створення молодіжних центрів при парафіях" та ідею, організувати молодіжну організацію "Промінь" при Церкві Різдва Пресвятої Богородиці в Мукачево - Росвигові. Єп. Іван Семеді дав благословення для праці з молоддю і з листопада місяця 1996 року, "Промінь "- молодіжна організація, щосуботи проводилися зустрічі, після вечірньої Сл. Божої. Відповідальний був о. Михаїл Малиш. Дякуючи друзям з "Назарету" з Праги, молодь "Проміня" мала багато зусрічей, поїздок на семінари, молодіжних форумів та відпочинку.
 
Незабутні свята - перший Новорічний Карнавал 1997, Вертеп, 80 річниця Фатимських об'явлень - травень 1997,на урочистому вечері був присутній єп. Іван Семеді, о. Василь Худа, в той вечір о. Олнксандр читав вірш про бл. Теодора Ромжу. Зустрічі "Проміня" були цікавими та змістовними, запрошені отці (францисканці о. Андрій Немченко, о. Петро Жарковський, о. Василь Худа, о. Володимир) проводили бесіди на теми, які цікавили молодь. Також організовували огляд пізнавальних документальних фільмів. Молодь любила співати пісні з Тезе, церковні та народні пісні. На зустріч приходила молодь з усіх районів міста, а також з приміських сіл - Клячанова, Івановець та Давидкова. Активними учасниками "Проміня" були семинаристи Мартин Андялоші, Толік Біцко, Юрій Віщак, Михаїл Подгорський.
 
Незабутні поїздки "Проміня" - Париж - на Всесвітню зустріч молоді 1997 р., Банська Бистриця - 1998 рік, Вадовіце, Краков, зустрічі Тезе - Штудгард, Відень, Мадрид.
Наша молодь брала активну участь в житті Мукачівської Єпархії - Молодіжеі пісемні фестивалі, Різдвяні Вертепи, місійні поїздки на Схід із Скаутами в Донецьк, Київ, Маріуполь, Званівка.
 
З "Проміня", Божим Провидінням покликані до священства, о Дмитро Лешко, о. Юрій Віщак та о. Михаїл Подгорський, які зустріли в молодіжній організації своїх супруг, а також, другий президент організації - Вірка Пуга, (с. Колета) стала сестрою в францисканському ордені.
 
Завжди нас Бог провадив , я Йому вдячна за кожну мить, за кожну зустріч, проведену в "Проміні", з Божими Дітьми, щирими та відданними...
[ngg src="galleries" ids="502" display="basic_thumbnail" thumbnail_crop="0"]
 
Поділитись
Категорія