Слова співчуття та підтримки всім постраждалим в наслідок підриву Каховської ГЕС

Слова співчуття та підтримки всім постраждалим в наслідок підриву Каховської ГЕС

Чер 06, 2023

   З глибоким сумом та тяжким серцем ми висловлюємо наше безмежне співчуття жертвам руйнування Каховської гідроелектростанції - ця трагедія, завдана нашому народові підступним ворогом, є страшною екологічною та техногенною катастрофою та великим гріхом проти Бога-Творця.

   Від імені  всіх вірників Мукачівської греко-католицької єпархії, ми хотіли б наголосити, що наша єпархія стоїть на служінні людям, особливо в тяжкі моменти. Двері наших домів та сердець відкриті, щоб приймати всіх тих, хто втратив свої житла та потребує підтримки та притулку. Ми готові надати допомогу та співчуття тим, хто переживає важкі часи. У таких моментах важливо, щоб люди почувалися захищеними та сильними, а ми прагнемо бути опорою для усіх, хто потребує допомоги.

   Ми також хочемо висловити наше тверде засудження агресії російської федерації та виразити нашу солідарність з усіма тими, хто постраждав від цього жахливого акту насильства. Ми переконані, що воістину праведний Господь, який бачить наші болі та страждання, потішить всіх тих, хто перебуває в скорботі та знедоленні. Як каже Бог через пророка Ісаю: «Не бійся, бо Я з тобою, не журися, бо Я твій Бог; Я потішу тебе, підтримаю тебе своєю праведною десницею»(Ісая 41:10). Ці слова нагадують нам, що Господь не лишає нас у скрутні часи, але приходить до нас з потішенням та силою.

   Ми молимося, щоб Господь поклав Свою руку благословення на всіх потерпілих, відновив їх дух та підняв з руїн своєю любов'ю та милосердям. Нехай віра, спільнота та солідарність допоможуть нам пройти цей випробування разом і стати сильнішими.

 

Ваш брат у Христі, Ніл

та вірники Мукачівської греко-католицької єпархії

Поділитись
Категорія