У м. Кошіце освятили приміщення нового Денного пасторального центра ім. бл. Теодора Ромжі

У м. Кошіце освятили приміщення нового Денного пасторального центра ім. бл. Теодора Ромжі

Гру 28, 2022
   У вівторок, 13 грудня 2022 року, відбулося освячення Денного центру, який організувала Кошіцька єпархія. Чин освячення здійснив кошіцький єпархіальний єпископ владика Ціріл Васіль, ТІ. Центр був присвячений блаженному священномученику Теодору, мученикові та єпископові, близької Словаччині Мукачівської єпархії. Під його охороною цей заклад буде служити на пасторальні активності для дітей, молоді та родин. Тепер у центрі відбуваються перш за все зустрічі з людьми, які втекли від війни в Україні.  
В урочистості взяв участь і протосинкел Кошіцької єпархії Ярослав Лайчак, єпископський синкел Войтех Богач, який є відповідальним за проєкт, отець Пантелеймон Гербей, відповідальний за українську місію у м. Кошіце, отець Мартін Мраз, секретар єпископа і канцлер Кошіцької єпархії, отець Кароль Кнап, директор ДКУ в Кошіце, с. Алжбета Гербейова, директорка Денного центру та інж. Лівіа Богачова, менеджер проєкту. Також були присутні заступники німецької організації Hoffnungzeichen, яка фінансово підтримала реконструкцію приміщень, а також інші гості.
    Найважливішими гостями були відвідувачі Денного центру, матері з дітьми та жінки з України. У цьому передріздвяному часі це була для них чергова іскорка надії, повна радості, порозуміння та прийняття.
grkatke.sk
Поділитись
Категорія