У МІЖГІРСЬКІЙ ТГ У ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ ТА ПОМОЛИЛИСЯ ЗА ТИХ, ХТО  ЗАХИЩАЄ УКРАЇНУ ВІД РОСІЙСЬКОГО ОКУПАНТА СЬОГОДНІ

У МІЖГІРСЬКІЙ ТГ У ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ ТА ПОМОЛИЛИСЯ ЗА ТИХ, ХТО ЗАХИЩАЄ УКРАЇНУ ВІД РОСІЙСЬКОГО ОКУПАНТА СЬОГОДНІ

Лис 22, 2022
 
У важливому заході, який відбувся біля каплиці Небесної Сотні у Міжгір'ї, взяли участь керівники та працівники Міжгірської селищної ради, військові, освітяни, представники поліції, медичної галузі, учнівська молодь, громадськість та гості краю.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів, серед яких, на жаль, є й наші земляки, які ціною власного життя боролися за свободу та європейське майбутнє України, її незалежність та суверенітет. Відтак відбулося покладання квітів до каплиці Небесної Сотні, на могили міжгірців - воїна АТО О. Ігнатишина та військовослужбовців, які загинули під час російського вторгнення на територію України, Я. Пойди, Д. Малети, В. Болехана.
   Священники провели заупокійну молебень за полеглими. А парох греко-католицького храму св. Архистратига Михаїла смт. Міжгір'я о. Федір Славець розповів історію започаткування Дня Гідності та Свободи, Архангела Михаїла, який в усі часи був покровителем українських воїнів. Адже тільки завдяки вірі і щирій молитві, завдячуючи нашим мужнім захисникам, ми неодмінно переможемо у цій війні.
   Разом із священниками учасники зібрання помолилися за всіх військових, які захищають Україну, за те, щоб вони якнайшвидше змогли повернутися до своїх рідних.
   Викладачі та вихованці Міжгірської дитячої школи мистецтв та учні Міжгірських ліцеїв √1 та √2 ім. А. Волошина підготували тематичну літературно-музичну композицію, родзинкою якої стало виконання всім відомої пісні "Ой, у лузі червона калина похилилася...".
 
 Закінчився захід спільною молитвою за Україну "Боже великий, єдиний, нам Україну храни..."
Поділитись
Категорія