Ватикан: Свята Меса вбогих і з убогими за мир

Ватикан: Свята Меса вбогих і з убогими за мир

Лип 05, 2024

Щомісяця в базиліці Святого Петра у Ватикані, з ініціативи колективу «L'Osservatore di Strada», додатку, присвяченого вбогим, до часопису «L'Osservatore Romano», підноситиметься молитва за припинення війн, першими жертвами яких стають саме бідні.

Наступної суботи, 6 липня 2024 р., в базиліці Святого Петра у Ватикані, буде відслужена Свята Меса вбогих і з убогими за мир. Богослужіння, яке розпочнеться о 15:00 при вівтарі святого Йосифа, очолить отець Аньєлло Стоя, настоятель парафії при базиліці. Ініціатива повторюватиметься щомісяця.

Цей момент молитви і спільності в намірі випросити дар миру разом із парафією базиліки організовує «L'Osservatore di Strada» (Оглядач вулиці), щомісячний додаток ватиканської газети «L'Osservatore Romano», який вже два роки надає на своїх шпальтах голос бідним і виключеним. У статті координатора додатку П'єро ді Доменікантоніо, опублікованій на початку червня, пояснюється, що зобов’язання кожної першої суботи місяця молитися за навернення тих, хто розпалює війни та наживається на торгівлі зброєю, пов’язане з усвідомленням того, що саме вбогі є першими жертвами війни, яка також відбирає ресурси, що могли б бути використані для вирішення соціальних проблем.

«Саме вони, найуразливіші та найбеззахисніші, стають першими і головними жертвами кожного конфлікту. Тому що саме їх відправляють на заклання або змушують покинути все в часто безуспішних пошуках притулку деінде. І саме їх грабують, витрачаючи на закупівлю зброї величезні ресурси, які можна було б використати для підтримки та гарантування права на житло, працю, універсальну безкоштовну і ефективну медичну опіку, освіту та притулок», – зазначається в статі, автор якої також підкреслює, що молитва – це спосіб «повстати проти зневіри, яка поширюється так, немовби війна є невідворотною долею».

Джерело: vaticannews.va

Поділитись
Категорія