"Віра і Світло"

Лис 24, 2020
"Віра і Світло"- це міжнародний християнський рух спільнот, який об’єднує осіб розумово-неповносправних, їхніх батьків та молодь-приятелів.
 
Члени спільноти зустрічаються, щоб ділитися труднощами і радощами, святкувати та молитися, підтримувати одні одних, зростаючи в дружбі, вірі та любові, спільно беручи участь у літних таборах, реколекціях, прощах.
 
10 грудня 2005 р. Б. в Ужгородській богословській академії ім. Бл. Т. Ромжі. відбулося заснування спільноти "Виноградна лоза" також і в м. Ужгороді та перша наша зустріч.
За майже 15 років існування провідниками спільноти були Маріанна Ісайська-Андрашко, Оленка Шваб-Драч, Михайло Костюк, Іра Олас, Ірина Павлич, Оксана Беняк, Юля Бовдріч, Робіко Папп, Наталія Свадеба. Зараз провідником є Оксана Чворсюк .
 
Капеланом спільноти із самого початку і до цього часу є о. Василь Бушко.
 
Перші роки ми мали зустрічі у Монастирі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії на вул. Малиновій, 15, потім у єпископській Резиденції, і остаточним місцем постійного перебування спільноти стала Цегольнянська Преображенська парафія.
 
«Виноградна лоза» має свою координаційну групу, яка існує з перших днів створення та збирається зазвичай двічі на місяць, а також перед кожним важливим для спільноти заходом.
Зустрічі спільноти - кожна третя субота місяця.
 
Віросвітлянська Служба Божа – кожна перша субота місяця.
 
Члени спільноти окрім своїх зустрічей беруть участь у різних заходах: Літургіях, вертепах, Хресні дороги, благодійні ярмарки та концерти, прощі по монастирях, щорічні літні табори.
«Виноградна лоза» завжди відкрита для нових членів, які також можуть стати частинкою нашої великої віросвітлянської родини. Тому щиро раді кожному за його участь, допомогу, служіння і просто вірну дружбу та християнську любов.
[ngg src="galleries" ids="506" display="basic_thumbnail" thumbnail_crop="0"]
Поділитись
Категорія