З 2 по 5 лютого відбулася подорож до Австрії для родин наших загиблих у війні Героїв України.

З 2 по 5 лютого відбулася подорож до Австрії для родин наших загиблих у війні Героїв України.

Лют 09, 2023
    Програма подорожі була надзвичайно насичена і цікава! Матусі разом з дітками насолоджувались екскурсіями та прогулянками, відвідали культурно-історичні пам'ятки величного Відня, познайомились із духовним надбанням старовинних храмів, зокрема Храмів святого Стефана у Бадені та Відні, побували в будинку-музеї геніального композитора Бетховена, торкнулися таємниць знаменитої Віденської опери.
    Кожен день готував приємні сюрпризи, як, наприклад, відпочинок у спортивно-оздоровчому комплексі термальних басейнів Відня. Він подарував нашим мандрівникам безліч яскравих вражень та емоцій.
    Та все ж центральною подією подорожі була зустріч із австрійським кардиналом, архієпископом Відня Крістофом Шенборном, відомим своєю активною позицією підтримки та солідарності народу України. Почувши історії родин, які втратили на війні своїх близьких, він глибоко пройнявся до них співчуттям та щирим жалем.
    Насправді ця поїздка мала на меті не тільки трохи відволікти жінок і дітей від їхнього болю, подарувати нові враження і дозволити трохи відпочити, але й допомогти їм пізнати Бога і збагатитись духовно.
    Цьому сприяли щоденні Літургії разом із директором БФ Карітас отцем Мирославом Русином та ректором Ужгородської греко-католицької богословської академії імені блаженного Теодора Ромжі, архімандритом Петром-Павлом Берешом.
    Дякуємо Господу за цей незабутній відпочинок, за прекрасну атмосферу, яка панувала між нами та за чудових людей, які допомагали і підтримували нас у цій подорожі. Нехай милосердя і любов, які вони випромінювали, виєднають для них у Господа щедрі благодаті!
    Ми щиро вдячні за організацію поїздки нашим австрійським друзям, зокрема раднику кардинала Manuel Maan Baghdi, завдяки зусиллям якого ця поїздка взагалі стала можливою.
    Також вдячні за участь і подаровані емоції Stefan Hollaus, генеральному вікарію греко-католиків у Австрії о. Юрію Коласі та, звісно ж, Kardinal Christoph Schönborn, який заради зустрічі відклав свої поважні справи. У подарунок від кардинала учасники поїздки отримали частування та величезну кількість подарунків для дітей.
    Дякуємо Rudolf Zunke за екскурсію до ратуші, оглядову поїздку Віднем та захоплюючі розповіді про історію міста, а пароху Günther Kroiss та парафії Цюрндорфу за обід та постійну готовність підтримати нашу працю з дітками загиблих військових.
Також приносимо вдячність компанії-перевізнику Linatravel Tour, власники Роман Фурман і Lina Furman та водії якої 
постійно йдуть нам назустріч і долучаються до наших благодійних справ.

 
 
Поділитись
Категорія