Звернення преосвященного владики МІЛАНА до співбратів у священстві, щодо епідемії коронавірусної інфекції

Бер 19, 2020

Дорогі брати у священстві!

У зв’язку із ситуацією пандемії коронавірусу та після звернення Президента України, щодо цієї ситуації в нашій країні, наполегливо прошу Вас про постійну та посильну молитву за спасіння нашого Люду та зупинення цієї епідемії. 
  • Згідно із вказівками розпорядження Президента України про  заборону масових заходів за участю більше 10 осіб, включно з обрядами та церемоніями, Богослужіння в наших храмах мають продовжуватися за закритими дверима та із присутністю не більш як 10 людей. Кожного дня молімося. В неділю так само. 
  • Люд Божий є звільнений від обов’язку участі на недільних та святкових Богослужіннях аж до закінчення та відкликання карантину.  
  • Храми можуть бути відкритими для приватної молитви тільки після відправлення богослужінь. В цьому часі подбайте про можливість для індивідуальної сповіді, дотримуючись при цьому всіх рекомендованих норм гігієни. Є потрібно скласти чіткий графік, який був би відомий Вашим вірникам.
  • Прошу Вас заохотити людей, щоб в неділю та свята брали участь на Святій Божественній Літургії посередництвом радіо та інтернет трансляцій. Використовувати можна ці, або інші можливості. 
    • радіотрансляція із семінарійного храму в Ужгороді по Радіо7, на хвилях 91.5 (Хуст, Тячів) та 88.6 МГц (Іршава, Виноградів), або на інтернеті за посиланням eufrsrv001.technologicznie.net:8765/radio7ua.mp3 (радіотрансляція є кожного дня о 17.00 голині, в неділю о 9:00 годині).
    • через інтернет  з нашого Хрестовоздвиженського кафедрального собору (відео-перегляд за посиланням logos.tv/uzhorod-live, тут є постійна онлайн трансляція кожного дня). 
Коли неможливо бути фізично присутнім на Літургії можна скористати з ласки Духовного Причастя.
  • В умовах карантину, в яких всі ми зараз знаходимось, слід обов’язково дбати про своє здоров’я та здоров’я інших. Дотримуватися норм гігієни згідно рекомендацій лікарів. 
  • Прошу Вас у випадку похорону, щоби не робити масові псалтирі (максимально 10 осіб). Мертвого по можливості хоронити відразу з кладовища в пристосованих для цього приміщеннях за участі так само не більш як 10 осіб. Похорон має відбуватися без похоронної процесії. Люди мають стояти більш як метр один від одного. Не має цілування хреста після прочитання прощального листа. 
Заохочує ще раз усіх Вас, дорогі мої брати у священстві, до усильної та постійної молитви, щоб ми могли знову повернутися до нормального життя. В цих днях можемо задумуватися над цієї ситуацією, що було достатньо однієї маленкьої речі – вірус, і економіка світу є майже зруйнованою, всі кордони закриті …  Тому стараймося не закрити наші серця один перед одним, особливо перед тим, кому найбільш потрібна наша допомога, насамперед старшим особам, які не можуть вийти з дому, аби таким чином потурбуватися про забезпечення їм все що необхідне для життя. Особливо маймо відкрите серце до Господа в наших щоденних молитвах і проханнях. Нехай Милосердний Отець оберігає кожного з Вас, Ваші сім’ї, всіх наших дорогих вірників. З архієрейським благословенням та з молитвою за кожного з Вас Владика МІЛАН Дано дня 17 березня 2020 року Божого

 

МОЛИТВА ДО ДУХОВНОГО ПРИЧАСТЯ

«Ісусе, вірую, що Ти – в Пресвятих Дарах. Ісусе, люблю Тебе понад усе і бажаю Тебе всією душею. Я не можу зараз прийняти Тебе таємниче, прийди в моє серце хоча б духовно. Ісусе, обіймаю Тебе, не дай мені ніколи розлучитися з Тобою. Ісусе, моє благо, моя ніжна любов, поклоняюся Тобі кожну мить; Ісусе, Спасителю мій, благослови мою душу».
Поділитись
Категорія