29 Чер 2024
ПІДГОТОВКА ДО ХІРОТОНІЇ 13/ 30

ПІДГОТОВКА ДО ХІРОТОНІЇ 13/ 30

Вчора ми мали невеличкий день паузи з нагоди храмового свята в УжГКБА. Сьогодні продовжуємо серію наших дописів і входимо з вами вже в Архієрейську Літургію, у Чин архієрейської хіротонії та в елементи архієрейських риз. Сьогодні поговоримо про один наш унікальний піснеспів - "Вошел єси, Архієрею".
«Вошел єси Архієрею во Церков Божію, Бога вишняго.  Жертву приносити Господеві Богу нашему Молитися и о своих, и о людских невіжествіях. Но потщися нині послужити Господеві. Да услишит Господь молитви твоя, и даруєт царем нашим на враги побіду.»
Цей піснеспів є унікальним у нашій єпархії, ми його використовуємо при вході Архієрея у храм. Слова піснеспіву підкреслюють роль єпископа у громаді вірних, що саме він входить, щоб приносити жертву Господеві Богу нашому.
Ми зустрічаємо Архієрея, який є образом Христа, який приносить себе у жертву, щоб більше не були потрібні наші людські жертви.
Єпископ молиться не лише за себе, але і за цілу Церкву, яка йому повірена самим Господом, адже єпископ є пастирем, який має владу навчати, освячувати і управляти.
Також ми закликаємо Бога вислухати молитви єпископа. Закінчується піснеспів закликом дарувати перемогу над ворогами, що є дуже актуальним у цей час.

Поділитись
Категорія