14 Жов 2024
Слово дня

Хто я в твоїх очах?

До Колосян послання святого апостола Павла читáння.

Кол. 255 зач.; 2, 13-20.

13. Браття, Бог вас, які були мертві гріхами й вашим необрізанням, оживив з Христом, простивши нам усі провини. 14. Він знищив розписку, що була проти нас, що нас осуджувала, разом з приписами; він її зробив нечинною, прибивши до хреста; 15. і здерши здобич з начал і властей, він виставив їх прилюдно на сміховище, перемігши їх у ньому.

16. Нехай же нас ніхто не судить за їжу чи пиття, чи у справі свят, чи щодо новомісяця, чи суботи; 17. все це лиш тінь того, що буде, дійсність же – Христос. 18. Нехай ніхто вас не позбавляє нагороди самовільною покорою і служінням ангелам; такі бо звертають усю увагу на примари, надуваються марно своїм тілесним розумом 19. і не тримаються голови, від якої все тіло, об'єднане і зміцнене суглубами та зв'язями, росте Божим зростом.

20. Коли ви з Христом умерли для первнів світу, чому, наче б ви ще в світі жили, піддаєтеся приписам



Від Луки святого Євангелія читáння.

Лк. 43 зач. 9, 18-22.

18. В той час, коли Ісус молився насамоті, і були з ним його учні, він спитав їх:

– За кого мене мають люди?

19. Вони у відповідь сказали:

– За Івана Христителя, інші – за Іллю, ще інші – за якогось із старовинних пророків, що воскрес із мертвих.

20. – А ви, – спитав їх, – що кажете про мене? Хто я?

Тоді Петро, озвавшись, мовив:

– Ти – Христос Божий.

21. Він сказав їм гостро про це нікому не говорити. 22. Далі додав:

– Син чоловічий має багато страждати; старші, первосвященики та книжники його відкинуть і уб'ють, та він на третій день воскресне.


ХТО Я В ТВОЇХ ОЧАХ? 

Мабуть неодноразово ти цікавишся: Що про мене думають інші? За кого мене вважають? Але перед тим, як почати перейматися думками інших, запитай в Бога: хто я в Твоїх очах? 

Його думка завжди правдива, обʼєктивна, але водночас сповнена прийняття й любови. Тільки Бог бачить тебе таким/такою як ти є насправді!

Тож не шукай підтвердження у людських очах. Замість цього, слухай, що Бог говорить про тебе, про твою цінність і як безмежно любить тебе! 

Дякую, Боже, за те, що в Твоїх очах я завжди важливий/важлива, завжди цінний/ціна і завжди люблений/люблена!

О. Іван Дудура

Поділитись
Категорія