22 Лип 2024
Слово дня

Коли ми надіємося на Христа лише в цьому житті, ми найнещасливіші з усіх людей

0:00
/

До Корінтян першого послання святого апостола Павла читáння.

1 Кор. 159 зач.; 15, 12-19.

12. Браття, коли проповідується, що Христос воскрес із мертвих, то як деякі між вами кажуть, що нема воскресіння мертвих? 13. Коли нема воскресіння мертвих, то і Христос не воскрес. 14. А коли Христос не воскрес, то марна проповідь наша, то марна й віра наша. 15. І виходить, що ми неправдиві свідки Бога, бо свідчили проти Бога, що воскресив Христа, якого він не воскресив, якщо не воскреснуть мертві. 16. Бо як не воскреснуть мертві, то і Христос не воскрес. 17. А як Христос не воскрес, то марна віра ваша – ви ще у гріхах ваших; 18. отже, і ті, що померли у Христі, загинули. 19. Коли ми надіємося на Христа лише в цьому житті, ми найнещасливіші з усіх людей.

Від Матея святого Євангелія читáння.

Мт. 84 зач. 21, 18-22.

18. Того часу, вертаючись, Ісус зголоднів. 19. Побачивши край дороги смоковницю, він підійшов до неї, та не найшов на ній нічого, крім самого листя, і сказав до неї: – Нехай повік не буде з тебе плоду! 20. І негайно же смоковниця всохла. Побачивши це, учні здивувались і говорили: –Як це смоковниця в одну мить засохла? 21. Ісус у відповідь сказав їм: – Істинно кажу вам, коли матимете віру й не завагаєтесь, зробите не тільки таке з смоковницею, але коли й горі цій скажете: двигнись і кинься в море! – воно станеться. 22. І все, чого проситимете в молитві з вірою, одержите.

Коли ми надіємося на Христа лише в цьому житті, ми найнещасливіші з усіх людей

Сьогодні апостол Павло дуже твердо каже, що якщо моя надія і віра в Христа обмежується моєю реальністю, і я не дивлюся на Спасителя з перспективи вічності, то я найнещасливіший з людей. Якщо моя віра і надія правильно будуються на Христі, то різні випробування і труднощі які я маю на протязі життя, не стають для мене фатальними, адже з Христом не можливо програти. Навіть коли зустрічаюся із смертю, то з Христом це тільки початок. Тому ми християни є повні радості і надії, яку нам приносить Спаситель, адже ми маємо не тільки теперішнє але і майбутнє, і віру в Бога, що є любов, яку ніхто від нас не може забрати! 

о. Петоро Лучка
Поділитись
Категорія