23 Чер 2024
Слово дня

Влада Христа над злом наша надія сьогодні

0:00
/

До Римлян послання святого апостола Павла читáння.


Рим. 103 зач.; 10, 1-10.
1. Браття, бажання мого серця і моя молитва до Бога за них, щоб вони спаслися. 2. Я бо їм свідчу, що вони мають ревність Божу, та вона нерозважна. 3. Не розуміючи Божої справедливости й шукаючи установити свою власну, вони не покорилися справедливості Божій. 4. Бо мета закону – Христос, на оправдання кожного, хто вірує.
5. Мойсей про праведність, що від закону, пише: той, хто його виконує, буде ним жити. 6. Справедливість же, що від віри, так говорить: не кажи у твоїм серці: хто зійде на небо?, тобто Христа звести додолу, 7. або: хто зійде в безодню?, тобто щоб вивести Христа з мертвих. 8. Що, отже, вона каже?
Близько тебе слово:
в твоїх устах і в твоїм серці, тобто слово віри, що ми проповідуємо. 9. Бо коли ти твоїми устами визнаватимеш Господа Ісуса і віруватимеш у твоїм серці, що Бог воскресив його з мертвих, спасешся, 10. бо серцем вірується на оправдання, а устами визнається на спасіння.

Від Матея святого Євангелія читáння.


Мт. 28 зач. 8, 28 – 9, 1.
28. Одного разу, колиІсус прибув на той бік, у край гадаринський, зустріли його два біснуваті, що вийшли з гробів, такі люті, що ніхто не міг перейти тією дорогою. 29. І стали кричати:
– Що нам і тобі, сину Божий? Прийшов єси сюди, щоб нас мучити перед часом?
30. Оподаль же від них паслося велике стадо свиней. 31. Біси попросили його:
– Як ти нас виганяєш, пошли нас в оте стадо свиней.
32. – Ідіть! – сказав їм.
І вийшли з них, і ввійшли у свиней. Тоді все стадо кинулося з кручі в море й утопилось у хвилях. 33. А пастухи втекли і, прибігши в місто, все розповіли, і про біснуватих. 34. І ось все місто вийшло Ісусові назустріч, і, побачивши його, попросили, щоб відійшов з їхніх околиць.
1. Сівши у човен, він переплив і прибув у своє місто.

 Влада Христа над злом наша надія сьогодні

Ісус визволяє двох біснуватих, демонструючи свою владу над злом. Сьогодні це нагадує нам, що Христос може допомогти нам впоратися з будь-якими викликами, такими як: тривога, депресія або різного роду залежності. Ми покликані звертатися до Нього за силою і підтримкою, знаючи, що Він здатний звільнити нас від будь-якого тягаря. Наша віра та взаємна підтримка можуть стати джерелом надії у найскладніших обставинах.

о. Віталій Мазур

Поділитись
Категорія