17 Чер 2024
Слово дня

Вища сила любові: Христос і виклик традиціям

0:00
/

До Римлян послання святого апостола Павла читáння.


Рим. 109 зач.; 12, 4-5; 15-21.

4. Браття, як в одному тілі маємо багато членів і всі члени не виконують ту саму роботу, 5. отак і ми численні – одне в Христі тіло, кожен – один одному член.

15. Радуйтеся з тими, що радуються; плачте з тими, що плачуть. 16. Між собою будьте однієї думки, про високе не мудруйте, але до скромного нахиляйтеся; не будьте мудрі самі перед собою. 17. Нікому злом за зло не віддавайте; дбайте перед усіма людьми про добро. 18. Коли можливо, оскільки це від вас залежить, будьте з усіма людьми в мирі. 19. Самих себе не відомщайте, любі, але дайте місце гніву Божому, написано бо: мені належить помста, я відплачу, каже Господь. 20. Але коли твій ворог голодує, нагодуй його; і коли має спрагу, напій його, бо, роблячи це, ти нагромаджуєш йому на голову розпалене вугілля. 21. Не дозволь, щоб зло тебе перемогло, але перемагай зло добром.

Від Матея святого Євангелія читáння.


Мт. 45 зач. 12, 9-13.

9. Одного разу увійшов Ісус у юдейську синагогу. 10. А був там чоловік з сухою рукою. І вони, щоб обвинуватити його, спитали, кажучи:
– Чи можна зціляти в суботу?
11. Він сказав до них:
– Чи є який між вами, що, маючи одну вівцю, не візьме її і не витягне, коли вона впаде в суботу в яму? 12. А скільки ж чоловік над вівцю вартніший! Тим то і в суботу можна добро чинити.
13. Тоді сказав до чоловіка:
– Простягни твою руку!
Простягнув той, і вона стала здорова, як і друга.

"Вища сила любові: Христос і виклик традиціям"

Сьогодні Христос говорить, що милосердя і добрі вчинки не повинні обмежуватися жодними правилами чи традиціями. Коли Він зціляє людину з сухою рукою в суботу, Він показує, що любов і співчуття стоять вище за формальні обмеження. Цей уривок Євангелія закликає нас замислитися: чи не обмежуємо ми своє милосердя і чи не забуваємо про найважливіше в нашій вірі – любов до ближнього.

О. Віталій Мазур

Поділитись
Категорія