Слово Молоді

Слово Молоді

Віталій Бровді та Богдана Корнута

Віталій Бровді та Богдана Корнута - Студенти

Тра 18, 2024

Слава Ісусу Христу!

«Бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там Я серед них» (Мт 18,20)


Сьогодні спілкування з Богом, Який підпирає раменами Небо та закриває його долонями для нас, стало важливим як ніколи.


Це був перший вечір повномасштабного вторгнення росії. Ми листувалися у Telegram з друзями та вирішили помолитися разом молитву Вервиці. Згодом створили посилання на платформі Google Meet та опублікували його у Stories в Instagram. Тоді ми навіть не уявляли, що підключиться така кількість людей: нас було вже більше сотні!

Наступного дня, з благословення отців, ми створили Telegram-канал, де публікували тексти Вервиці та посилання. Щодня до нас долучалося ще більше людей з різних куточків Закарпаття та світу. Згодом ми створили YouTube-канал і транслювали ефіри там. Кожну Вервицю провадив отець, давав науку та благословення. Наразі вже понад двісті людей єднаються із нами у молитві.


Чому ми цим займаємося?

Молодь не може залишатися осторонь. Єдність, співпереживання та спільність — слова, які стали для нас першорядними. Ми боремося на духовному фронті, взиваємо до Бога через Його Матір, маємо п’ятдесят міцних куль. Адже небесне військо сильніше за ЗСУ. 


Ми досвідчуємо, що молитви щоденні єднають нас у Бозі. Розмова з Ним є сильним фундаментом, який підтримує нас завжди. Інколи через повітряну тривогу ми не могли молитися разом на платформах, проте робили це приватно. Тоді відчуваємо, як не вистачає спільності з друзями, знайомими та  людьми, які приєднуються. Нині важливо не бути на самоті, відчувати потребу в єдності спільноти Церкви, друзів, близьких. Адже в такий спосіб Бог дає нам силу та підтримує. 


Бажаємо всім переживати цю війну не самотньо, не анонімно, але в спільності. Не стійте осторонь, долучайтесь до молитви!


Поділитись
Категорія