Світ Блаженний мученик Ян Гавлік: муж надії, витривалий у стражданнях

У Шаштіні в Словаччині відбулася беатифікація семінариста-вікентійця, жертви комуністичного антихристиянського переслідування в другій половині ХХ століття.У Шаштіні в Словаччині відбулася беатифікація семінариста-вікентійця, жертви комуністичного антихристиянського переслідування в другій половині ХХ століття.

Світ Неділя з Папою: оплески для блаженного, стогін Землі й молитва за подорож

Представляючи вірним постать новопроголошеного мученика, Папа Франциск скерував слова підтримки переслідуваним за віру. В день молитви в намірі піклування про створіння він заохотив до конкретних зусиль у тому, що стосується захисту нашого спільного дому, а також попросив супроводжувати молитвою його чергову Апостольську подорож.

Світ Папа Франциск засудив масовані бомбардування інфраструктури в Україні

Під час недільної зустрічі з прочанами Папа Франциск запевнив у своїй близькості з багатостраждальним народом України, як теж вкотре закликав не допустити розширення конфлікту на Близькому Сході. Він також скерував слова солідарності до Буркіна-Фасо, де тиждень тому стався кривавий теракт.

Світ Папа капуцинам: бути мужами любові, прощення та примирення

Приймаючи учасників 86-ї Генеральної Капітули Братів Менших Капуцинів, Папа Франциск нагадав про три фундаментальні виміри францисканської духовності: братерство, готовність іти туди, де є потреба, та зусилля заради миру.

Світ Папа закликав до етичної відповідальності в енергопостачанні

Звертаючись до представників італійської компанії, що виробляє і розподіляє електроенергію, Папа вказав на важливість електропостачання для сучасного суспільства. Він підкреслив, що не випадково «під час воєн у містах під удар потрапляє насамперед інфраструктура електропостачання, адже це безпосередньо впливає на життя родин і знижує моральний дух людей».

Світ Папа: літургія – школа сопричастя, що звільняє серце від байдужості

У своєму посланні учасникам 74-го всеіталійського літургійного тижня, підписаному кардиналом Пʼєтро Пароліном, Папа Франциск наголошує на таких аспектах літургійної молитви, як спільність, церковний спів та тиша. Ці моменти заохочують до глибокої молитви, далекої від поспіху, гамору та балаканини.

Світ Папа: щоб моря і пустелі не були цвинтарем, а місцем, де Бог відкриє шляхи свободи

Про море і пустелю, біблійні місця, що символізують дорогу до визволення, які сьогодні стали цвинтарями для численних мігрантів говорив Папа Франциск під час чергової загальної аудієнції, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані.

Світ Папа: ми покликані поширювати аромат святого життя

Роздумуючи під час середової зустрічі з паломниками над зшестям Святого Духа на Христа під час хрещення у Йордані, Папа Франциск вказав на символ помазання, який також означає вилиття Святого Духа на кожного з нас через Ісуса, щоб ми могли поширювати навколо себе пахощі святості.


Світ Гріб святого апостола Павла і початки римського християнства

Римська плита з написом «Paulo apostolo mart»; місце кладовища великої християнської громади; нещодавні наукові дослідження, які вказують на те, що останки, знайдені всередині мармурового саркофага, належать людині, яка жила між I і II століттям. Це дані, що свідчать про присутність останків Апостола народів під вівтарем базиліки Святого Павла за мурами. Йдеться Місце, багате вірою, історією та таємницями, що є одним з ключових місць паломництва з нагоди Святого Року.

Світ Папа: смертна кара не відновлює справедливість, а отруює суспільство

У передмові до книги Дейла Речінелли, в якій йдеться про його духовний супровід засуджених до смертної кари у в’язницях штату Флорида (США), Папа Франциск висловлює вдячність автору, зазначаючи, що його діяльність виражає «щиру відданість найпотаємнішій реальності Ісусового Євангелія – Божому милосердю, Його безкорисливій і незмінній любові до кожної людини, навіть до тих, хто вчинив зло».