Світ Папа: молімося за мігрантів і біженців, щоб вони знайшли шанс на нове життя

«Дорогі браття й сестри, я б хотів, щоби ми цього місяця молилися за тих, хто втікає зі своєї країни», – цими словами розпочинається відеоролик, у якому Папа Франциск особисто представляє свій молитовний намір, який він пропонує на місяць червень для членів Всесвітньої мережі молитви Папи / «Апостольства молитви».

Світ Папа запросив Східні Католицькі Церкви до участі в Ювілейному році

У спеціальній Буллі з нагоди проголошення Звичайного ювілею 2025 року Святіший Отець Франциск закликав Східні католицькі Церкви «відчути себе особливо бажаними в Римі». Булла «Надія ж не засоромить» була опублікована у Ватикані 9 травня з головним посланням Ювілейного року «Нагода для всіх відродити надію».

Світ Папа: страждання перемагаються любов’ю

Зустрічаючись із учасниками Генеральних капітул Згромаджень Сестер Госпітальєрок Святого Серця Ісусового та Дочок святого Камілло, Святіший Отець підкреслив важливість служіння недужим, роблячи внесок у спільне благо.

Світ Папа: біль, якщо вгніздиться у серці, стає отрутою

Папа Франциск зустрівся у Ватикані з учасниками заходу, організованого освітнім рухом «Scholas Occurrentes» в рамках ініціативи «Університет сенсу». «Мистецтво є визвольним», – ствердив Папа, закликаючи освітян плекати надію, адже «коли біль відкривається на допомогу з боку іншого, то стає плідним».

Світ Церква і штучний інтелект: тема зустрічі відповідальних за зв'язки з громадськістю

З 14 по 16 травня в Лісабоні відбулася щорічна зустріч відповідальних за зв'язки з громадськістю національних єпископських конференцій, організована Радою Єпископських Конференцій Європи.

Світ Собор Святої Софії отримав частицю мощей блаженного єпископа Теодора Ромжі

До патріаршого прокатедрального собору Святої Софії у Римі прибула частиця мощей блаженного священномученика Теодора Ромжі. На прохання ректора о. Марка-Ярослава Семегена мощі передав владика Ніл Лущак.

Світ Кардинал Паролін підтвердив, що Святий Престол буде представлений на саміті миру в Швейцарії

Кардинал Пʼєтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, висловив свою стурбованість замахом на Премʼєр-Міністра Словаччини Роберта Фіцо, скоєним 15 травня 2024 року. 

Світ Архиєпископ Ґаллаґер запевнив у Раді Європи, що Святий Престол солідарний з українцями

Святий Престол уважно стежить за процесом європейської інтеграції з моменту заснування Ради Європи, висловлюючи глибоку зацікавленість в її роботі як проекту миру. Про це заявив Секретар Святого Престолу в справах стосунків з державами та міжнародними організаціями архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, виступаючи у п’ятницю, 17 травня 2024 р., у Страсбурзі на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, яке збіглося з відзначенням 75-ї річниці заснування цієї організації.


Світ Папа привітався з членами комісії УГКЦ в справах духовенства

Цими днями в Римі відбувається щорічна зустріч Патріаршої комісії в справах духовенства УГКЦ. У середу, 15 травня 2024 року, члени комісії, яку очолює Єпарх пармський владика Богдан Данило, помолилися Божественну Літургію при гробі святого Йосафата в базиліці святого Петра, після чого взяли участь у загальній аудієнції з Папою Франциском, наприкінці якої мали можливість з ним поспілкуватися.