Церква і штучний інтелект: тема зустрічі відповідальних за зв'язки з громадськістю

Церква і штучний інтелект: тема зустрічі відповідальних за зв'язки з громадськістю

Тра 23, 2024
▪️ З 14 по 16 травня в Лісабоні відбулася щорічна зустріч відповідальних за зв'язки з громадськістю національних єпископських конференцій, організована Радою Єпископських Конференцій Європи.
▪️ Важливо сказати, що в цій конференції взяв участь о. Владислав Ігнатишин, єдиний представник з України.
Foto #1
▪️ Цьогорічна тема - «Людство і штучний інтелект: погляд у майбутнє, зобов'язання Церкви».
▪️ Секретар Ватиканської дикастерії у справах комунікації о. Лусіо Руїс розповів про погляд Святого Престолу на штучний інтелект, підкресливши, що така увага до нього може призвести до того, що головними дійовими особами стануть пристрої, цей розвиток є викликом для освіти, але також і викликом на богословському рівні.
Foto #2
▪️ Пані Санчес Агілар наголосила на необхідності професіоналізації релігійної інформації, що дозволить подолати проблему фейкових новин та відповісти на виклики штучного інтелекту. Вона закликала розглядати ці нові виклики як можливості, водночас стверджуючи важливість «старомодної» авторитетної інформації.
▪️ Завершуючи роботу, єпископ Нуно Браш да Сілва Мартінс, голова Секції соціальних комунікацій ССЕЕ сказав, що «ми стоїмо на порозі нової культури», тому що «штучний інтелект є повсюдним, і ми занурені в цю нову культуру».
Foto #3
▪️ Наступна зустріч національних представників з питань комунікації відбудеться в Празі з 3 по 5 червня 2025 року.

Поділитись
Категорія
Адреса
Знайти дану подію

м. Лісабон, Португалія