Церква у Франції радіє із все більшої кількості нововисвячених священників

Церква у Франції радіє із все більшої кількості нововисвячених священників

Чер 21, 2024

«Цього року Церква у Франції матиме 105 нових священників. Ця цифра нас підбадьорює, особливо тому, що минулого року було лише 88 новопресвітерів», – сказав Радіо Ватикану Архиєпископ Бертран Лакомб, який від імені єпископату представив дані цього року. Він зазначив, що більша кількість рукоположень цього року не зупиняє загальної тенденції до зниження. За останні 10 років спад становив 25%.


73 неопресвітери є єпархіальними священниками, більшість із них, 9, у єпархії Фрежюс-Тулон. Решта є членами згромаджень і спільнот. У цій групі більшість, 9, походять із традиційної Спільноти св. Мартіна, пише KAI.

Архиєпископ Лакомб зазначає, що нові священники схожі на своїх ровесників, які цього року приступили до хрещення дорослих у значно більшій кількості, ніж у попередні роки. Вони відрізняються особливою чутливістю до краси літургії. «Вони хочуть, щоб вона була добре підготовлена, їм залежить на добрій якості проповідей. Це дуже багатообіцяюче», – каже представник єпископату.

Він також додає, що Церква у Франції має взятись до більшої діяльності, що сприятиме покликанням. «Нам потрібно знову зосередитися на тому, що священник приносить спільноті, на проголошенні Євангелія, Євхаристії та душпастирському служінні», – каже митрополит Аух. На його думку, єпархії, де бракує священників, повинні вчитися у тих, хто має хороше професійне душпастирство. Варто допомогти молодим людям в розпізнанні чи співпрацювати з батьками, щоб вони могли супроводжувати своїх дітей, коли в них зароджується покликання.

Джерело: Католицький Оглядач

Поділитись
Категорія