У Римі розпочалась конференція з боротьби зі зловживаннями

У Римі розпочалась конференція з боротьби зі зловживаннями

Чер 19, 2024

Папський Григоріанський університет уже вчетверте проводить Міжнароднe конференцію з захисту неповнолітніх – цього року у центрі уваги – захист людей з інвалідністю.

Про це пише Vatican News.

На відкритті конференції з боротьби зі зловживаннями кардинал Державний Секретар П’єтро Паролін звернув увагу на актуальність і важливість проблеми, оскільки приблизно кожна п’ята людина у світі живе з тією чи іншою формою інвалідності. «Ці люди більш вразливі до всіляких знущань, а також до фізичного та психологічного насильства», – зазначив найближчий співробітник Папи Римського.

Експертну зустріч організував Інститут антропології Григоріанського університету під керівництвом німецького єзуїта Ганса Цолнера. Вона триватиме до 21 червня 2024 року.

Нагадуємо, у березні 2014 року Папа Франциск заснував Папську комісію з захисту неповнолітніх. Відповідно до затвердженого статуту, Комісія – це консультативний орган при Папі. Його мета – підтримати відповідальність Церкви на місцевому рівні за захист неповнолітніх (а також дорослих, які потребують опіки) від сексуального насильства.

Поділитись
Категорія