У Ватикані оприлюднили рішення про не визнання об'явлень в Амстердамі надприродними

У Ватикані оприлюднили рішення про не визнання об'явлень в Амстердамі надприродними

Лип 11, 2024

Йдеться про рішення з 1974 року, яке затвердив Папа Павло VI, оприлюднення якого відбулося в дусі оновленого законодавства щодо розпізнання гаданих надприродних явищ.

Дикастерія доктрини віри 11 липня 2024 р. оприлюднила негативне і остаточне рішення кардиналів, які в 1974 році одноголосно визнали об'явлення «Матері Божої всіх народів» в Амстердамі «не надприродними». Рішення затвердив Павло VI.

У комюніке дикастерії зазначається, що попередніми роками вона, як правило, не оприлюднювала своїх рішень щодо гаданих надприродних явищ, лише повідомляла про них дотичного єпископа. Але з огляду на невпинні сумніви щодо гаданих об'явлень і послань, що нібито мали місце між 1945 і 1959 роками в Амстердамі, пов'язаних з культом «Матері Божої всіх народів», Дикастерія доктрини віри оприлюднила результати чергової сесії тодішньої Конгрегації доктрини віри, що відбулася 27 березня 1974 року. Що стосується доктринального рішення, то тоді було одноголосно прийнято «constat de non supernaturalitate», а також одноголосно висловлено негативну думку щодо подальшого дослідження цього явища.

Ці рішення, йдеться у повідомленні для преси, затвердив Святіший Отець Павло VI під час аудієнції, яку він надав префектові Конгрегації доктрини віри кардиналу Ф. Шеперу 5 квітня 1974 року. «Ми доводимо це до відома, щоб святий Божий люд і його пастирі могли зробити належні висновки», – сказано в комюніке Дикастерії доктрини віри. Оприлюднення давнішого рішення є наслідком нового ватиканського документу про розпізнання надприродних явищ, що набув чинності в травні цього року.

Джерело: https://www.vaticannews.va/uk/vatican-city/news/2024-07/dykasterija-virovchennya-pro-obyavlennya-v-amsterdami.htm


Поділитись
Категорія