Київ: зустріч ВРЦіРО з командою американського фонду

Київ: зустріч ВРЦіРО з командою американського фонду

Чер 21, 2024

20 червня 2024 року представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій в Києві зустрілися з командою фонду «Разом» зі США. Зі сторони Ради Церков в зустрічі взяли участь єпископ Римсько-Католицької Церкви Віталій Кривицький SDB та інші представники Церков і релігійних організацій.

Про це пише ВРЦіРО.

Учасники зустрічі обговорили низку питань щодо подальшої співпраці та важливості продовження адвокації України на міжнародному рівні, зокрема, продовжувати свідчити щодо російської агресії проти України, стосовно релігійних переслідувань на тимчасово окупованих територіях України, про наслідки просування ідеології «русміру», тощо. Сторони обмінялися думками щодо здійснення заходів стосовно протидії поширенню у світі неправдивої інформації про Україну, яку розповсюджує росія та російські конфесії (РПЦ, протестанти, мусульмани та інші).  

Під час зустрічі представники ВРЦіРО та фонду «Разом» торкнулися питань діяльності українських конфесій в духовній та соціально-гуманітарній сферах.

Було зазначено, що особливої уваги в контексті цього потребує організація і забезпечення допомоги в реабілітації військових та цивільних осіб з урахуванням досвіду України та інших країн.


Джерело: Римсько-католицька Церква в Україіні

Поділитись
Категорія