Привітання владики Теодора з днем Капелана

Привітання владики Теодора з днем Капелана

Жов 12, 2024

Дорогі брати у священстві Капелани!

Сердечно вітаю вас із Днем Капелана, днем вашого покликання і служіння серед тих, хто захищає нашу країну та народ. Ваше служіння є не просто якесь важливе завдання — це відповідь на глибоке покликання до пастирської турботи про тих, хто, як військовослужбовці, щодня стоїть на сторожі нашої свободи та миру.

У Святому Письмі ми знаходимо слова, що чудово відображають сутність вашої місії, у яких Господь через пророка Ісаю, а відтак і через самого Христа, мовить до нас: «Господній Дух на Мені, бо Він Мене помазав. Послав Мене нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий. (Лк 4, 18-19). Ви, як Капелани, несете цей дар Божого милосердя та підтримки, допомагаючи тим, хто в труднощах і випробуваннях.

Апостол Павло у своєму листі до Ефесян закликає нас: «мусите надягнути повну зброю Божу, щоб за лихої години ви могли дати опір і, перемагаючи все, міцно встоятися». (Ефесян 6, 13). Ви не тільки самі покликані носити Божу зброю, а й допомагаєте нашим воїнам одягатися в цей духовний обладунок, підтримуючи їхню мужність у вірі, надії і любові.

Нехай Господь укріпляє вас у вашому служінні, дає вам мудрість і силу у всіх викликах. Пам’ятайте, що ваше служіння — це служіння самого Христа, який сказав: «Немає більшої любові за ту, як хто життя своє віддасть за друзів своїх» (Ів. 15,13).

Благословляю вас на подальші труди в ім'я Божої слави і на благо нашої країни. Нехай Бог завжди буде поруч, провадячи вас своїм миром і любов'ю, а Пречиста Діва Марія нехай завжди тримає над Вами свій покров.

З молитвою і благословенням

Владика Теодор

Єпископ Мукачівський

Поділитись
Категорія