Священики Берегівського Деканату  у чині свячень

Священики Берегівського Деканату у чині свячень

Лип 24, 2024

16 липня 2024 року отець Теодор Мацапула був висвячений на єпископа, із цього дня він є єпархіальним єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії. У чині свячень взяли участь сотні священиків, серед яких були і священики нашого деканату. Через велику кількість учасників не всі священики змогли зайти до храму, але ті, хто залишився надворі, могли спостерігати за величною подією через встановлені проектори.

Foto #1
Важливою подією з точки зору нашого деканату було те, що під час Святої Літургії, ектенії читалися угорською мовою, серед інших мов. Крім цього переклад привітального слова архієпископа Гайдудорогського здійснив відповідальний за угорських вірних нашої дієцезії, отець Ференц Демко українською мовою.
Одним із вчинків виявлення любові нашого нового єпископа, стало те, що він на деякий час залишив свій обід та своїх братів-єпископів, щоб піти до семінарії, де був накритий стіл для священиків. Тут наш новий єпископ подякував усім своїм священикам, їхнім родинам та людям, які допомогли організувати свято. Хай Господь благословить, владику Теодора, на многая літа!

Foto #2

Поділитись
Категорія