Папа семінаристам: відкритість на інших – доказ того, що людина від Бога

Папа семінаристам: відкритість на інших – доказ того, що людина від Бога

Чер 11, 2021
Семінарія схожа до домівки у Назареті, в якій виростав Ісус під супроводом Марії та Йосифа. Думками про це Папа Франциск поділився із проводом і вихованцями регіональної семінарії з центральної Італії.
У четвер, 10 червня 2021 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції спільноту Папської Семінарії «Пія ХІ» італійського регіону Марке, що розташована в місті Анконі. Пригадуючи про те, що цей рік присвячений святому Обручнику Йосифові, він поділився з учасниками аудієнції своїми роздумами «про цю надзвичайну постать, що є близькою людській природі кожного з нас» (Ап. лист Patris corde, 8 dicembre 2020).

Слухняність – передумова зростання

Наступник святого Петра порівняв семінарію з Пресвятою Родиною з Назарету, «в якій Христа прийняли, про Нього піклувалися та формували Його з огляду на місію, доручену Отцем». Христос, як підкреслив Папа, дозволив, щоб Його земні батьки, Марія і Йосиф, любили та провадили Його. Таким чином, Христос навчає нас, що «без слухняності ніхто не може зростати і ставати дорослими». «Потрібно, щоб кожен з вас запитував себе: “Я слухняний чи бунтівний і роблю те, що мені заманеться?”» – додав Папа, звертаючись до семінаристів. Слухняність, за його словами, – це конструктивна риса для власного покликання і власної особистості.
За даними VaticanNews
Поділитись
Категорія