21 Чер 2024
Слово дня

Як відкрити серце для Божої Істини в шумному світі

0:00
/

До Римлян послання святого апостола Павла читáння.


Рим. 120 зач.; 16, 1-16.
1. Браття, поручаю вам Фиву, сестру нашу, служительку Церкви в Кенхреях, 2. щоб ви її прийняли у Господі, як личить святим, та щоб помогли їй у кожній справі, в якій тільки вона б вас потребувала, бо вона багатьом стала у пригоді та й мені самому.
3. Вітайте Прискиллу та Акилу, співробітників моїх у Христі Ісусі, 4. які за мою душу свої голови виставляли, яким не я один дякую, але також усі Церкви поган; вітайте також їхню домашню Церкву. 5. Вітайте Епенета, улюбленого мого, первістка Ахаї для Христа. 6. Вітайте Марію, що багато для вас трудилася. 7. Вітайте Андроніка та Юнію, родичів моїх і співв'язнів, визначних між апостолами, які випередили мене в Христі. 8. Вітайте Ампліята, улюбленого в Господі. 9. Вітайте Урбана, співробітника нашого в Христі, і Стахія, улюбленого мого. 10. Вітайте Апелла, випробуваного в Христі. Вітайте Аристовулових. 11. Вітайте Іродіона, родича мого. Вітайте Наркисових, що в Господі. 12. Вітайте Трифену і Трифосу, що працюють у Господі. Вітайте улюблену Персіду, що багато трудилась у Господі. 13. Вітайте Руфа, вибраного в Господі, і його та мою матір. 14. Вітайте Асинкрита, Флегонта, Ерма, Патрову, Ерму і братів, що з ними. 15. Вітайте Філолота та Юлію, Нерея і його сестру, Олімпія і всіх святих, що з ними. 16. Вітайте один одного святим цілунком. Усі Церкви Христові вас вітають.

Від Матея святого Євангелія читáння.


Мт. 50 зач. 13, 4-9.
4. Сказав Господь притчу оцю:
– Вийшов сіяч сіяти. І коли він сіяв, деяке впало край дороги, і прилетіло птаство і видзьобало його. 5. Інше впало на кам'янистий ґрунт, де не було багато землі, і зараз же проросло, бо земля була неглибока. 6. Як зійшло сонце, воно вигоріло, а що не мало коріння, усохло. 7. Інше впало між тернину, і вибуяла тернина й заглушила його. 8. Інше впало на добру землю і вродило одне в сто разів, друге в шістдесят, а інше в тридцять. 9. Хто має вуха, нехай слухає.

Як Відкрити Серце для Божої Істини в Шумному Світі?

Ісус розповідає притчу про сіяча, показуючи нам, як по-різному люди приймають і реагують на Боже слово. У сучасному світі, сповненому шуму та відволікань, ми маємо бути тими, хто слухає з відкритим серцем, приймає слово і дає йому рости в нашому житті. Лише тоді ми зможемо приносити рясні плоди, змінюючи себе і світ навколо.


о. Віталій Мазур


Поділитись
Категорія