18 Вер 2024
Слово дня

Заглиблені в Слово Боже

До Ефесян послання святого апостола Павла читáння.

Еф. 231 зач.; 5, 25-33.

25. Браття, любіть своїх жінок, як Христос возлюбив Церкву й видав себе за неї, 26. щоб її освятити, очистивши купіллю води зо словом, 27. щоб поставити поруч себе Церкву у славі, без плями або зморшки або чого подібного, але щоб вона була свята й непорочна. 28. Так і чоловіки повинні любити своїх жінок, як своє тіло; бо хто любить свою жінку, себе самого любить. 29. Ніхто ніколи свого тіла не ненавидів, але він його годує і піклується ним, як Христос Церквою, 30. бо ми члени його тіла. 31. Тому покине чоловік свого батька й матір, і пристане до своєї жінки, і обоє будуть одне тіло. 32. Це велика тайна; але кажу це про Христа і про Церкву. 33. Тому нехай кожний з вас зокрема любить свою жінку так, як себе самого; а жінка нехай поважає чоловіка.

Від Луки святого Євангелія читáння.

Лк. 12 зач. 4, 1-15.

1. В той час Ісус, повний Духа Святого, вернувся з-над Йордану, і Дух повів його в пустиню, 2. де сорок день його спокушав диявол; і протягом тих днів Ісус не їв нічого. Коли ж вони кінчились, він зголоднів.

3. Диявол йому каже:

– Якщо ти Син Божий, скажи цьому каменеві, щоб став хлібом.

4. Ісус озвавсь до нього:

– «Написано, що не самим лише хлібом житиме людина.

5. Тоді диявол вивів його високо, показав йому в одну мить усі царства світу 6. і сказав до нього:

– Я дам тобі всю цю владу і славу їхню, бо вона мені була передана, і я даю її, кому захочу. 7. І коли ти поклонишся передо мною, вся твоя буде.

8. Ісус у відповідь сказав до нього:

– Написано: ти будеш поклонятись Господеві, Богові твоєму, і йому єдиному служити.

9. Потім він повів його в Єрусалим, поставив на крилі храму і сказав до нього:


– Коли ти Син Божий, кинься звідсіль додолу; 10. писано бо: він ангелам своїм велітиме про тебе, щоб тебе зберігали; 11. і вони знімуть тебе на руки, щоб ти не спіткнувсь ногою об камінь.

12. Ісус озвавсь до нього:

– Сказано: не спокушатимеш Господа, Бога твого.

13. І кінчивши всі спокуси, диявол відійшов від нього до якогось часу.

14. Ісус у силі Духа вернувся в Галилею, і чутка про нього рознеслась по всій околишній країні. 15. Він навчав по всіх їхніх синагогах, і всі його хвалили.

Заглиблені в Слово Боже 

Перша і важлива річ, яку сьогодні Христос хоче показати нам диявол реальний. І він справді, як пише апостол Петро "... ходить навколо вас, як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти." Але Христос переможець, і Він залишає нам шлях, йдучи яким ми можемо протистояти спокусам диявола. Це слово Боже. Ісус Христос не вступає в полеміку з демоном, але на всі його провокації відповідає словами з Святого Письма. Тому не лякаймося, але заглиблені в Слово Боже, протиставляймося спокусам демона.

о. Віктор Бурлака 

Поділитись
Категорія