Україна «Церква — критична інфраструктура, яка забезпечує здатність народу боротися і виживати», — Глава УГКЦ в інтерв’ю Укрінформу

Якщо під приводом мобілізації, ми будемо змушувати закривати парафії, ліквідовувати гуманітарні центри, тобто скорочувати гуманітарну місію соціального служіння, ми завдамо великої шкоди суспільству. Про це розповів Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у інтерв’ю Укрінформу.

Україна Папа зустрівся з родичами українських військовополонених

Під час загальної аудієнції в останню середу червня Папа Франциск вислухав свідчення групи українських жінок, близькі яких, що захищали Маріуполь, отримали в Росії судові вироки, через що не потрапляють у списки на обмін. Своїм болем і сподіваннями вони також поділилися з нашою редакцією, висловлюючи надію на те, що таки зможуть обійняти сина та коханих.

Україна Візит кардинала Краєвського в Україну: чергова «швидка» від Папи

Під час восьмого від початку повномасштабного російського вторгнення візиту в Україну Префект Дикастерії служіння милосердя привезе черговий реанімобіль, медикаменти, а також інавгурує реабілітаційний осередок, споруджений за підтримки Папи Франциска.

Україна Київ: зустріч ВРЦіРО з командою американського фонду

20 червня 2024 року представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій в Києві зустрілися з командою фонду «Разом» зі США. Зі сторони Ради Церков в зустрічі взяли участь єпископ Римсько-Католицької Церкви Віталій Кривицький SDB та інші представники Церков і релігійних організацій.

Україна Весілля під час реабілітації: дві пари виявили бажання прийняти Таїнство Подружжя

Під час третього етапу реабілітації військовослужбовців та їхніх родин, які були звільнені з полону чи отримали важкі поранення, який відбувався у Марійському духовному центрі «Зарваниця» упродовж 28 травня — 6 червня 2024 року, відбулася неординарна подія. Відразу дві пари, проводячи психологічну реабілітацію та духовне відновлення, виявили бажання прийняти Таїнство Подружжя.

Україна Професори та викладачі засуджують «сексуальну освіту» у шкільній програмі

Відкритий лист з приводу небезпеки введення хибних стандартів статевого виховання був надісланий до української влади у День захисту дітей. Ініціаторами та підписантами є професори та викладачі Українського Католицького Університету (УКУ). Лист направлено президенту, Кабінету міністрів, парламенту, мерам міст, головам обласних і районних адміністрацій.